Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Chytrý traséři a Superbiker od Alltraining.cz prosvištěli mezi vinicemi!

Publikováno | Sdílet:

Chytrý traséři a Superbiker od Alltraining.cz prosvištěli mezi vinicemi!

Po dostizích v Plzni i znojemský závod drží linii rychlých tratí. Stejně jako v předchozím díle atakují časy vítězů čas výrazně pod magickou hranicí dvou hodin a ve Znojmě to chvilkami vypadalo na pokoření hodiny a půl. S rychlostí však přicházejí i různé nástrahy jež mohou leckteré závodníky nepříjemně zaskočit. Přesně od toho tu jsou naši Chytří traséři, kteří všem přítomným závodníkům nabízí bezplatnou pomoc. A co na sobotní závod říká Chytrý trasér číslo 1 Martin Řehák?

 Chytrý trasér 1 Martin Řehák:

V rámci mého působení v tréninkovém a rehabilitačním centru Alltraining.cz realizujeme denně desítku zátěžových testů, jež stanoví aktuální výkonnost každého závodníka. Velké množství takto testovaných závodníků pak pochází z řad účastníků seriálu Kolo pro život. Přiznávám, že někdy až žasnu nad výkonností, nebo fyzickými pokroky, které tito závodníci dělají, ale mnozí z nich se mě často ptají, proč jsou jejich výsledky v uvozovkách tak špatné. Myslí tím, proč se jim stále nedaří dostat například blíže TOP50. A já si tak sám pokládám otázku:,,Kam se v průběhu závodu ztrácí jejich výkon a zajíždí výsledky řádově o stovku míst hůře, než jsou schopni?“ Jako Chytrý trasér a tím pádem člověk, který je přímo v centru dění si na to po několika závodech mohu snadno odpovědět.

Největší chyba spočívá především v taktickém pojetí závodu. Většina závodníků zbytečně mrhá silami v místech, kde to není vůbec potřeba. Proto se v průběhu jízdy snažím méně zkušené závodníky formovat do skupiny, kde využijí jízdu v háku, která je při rychlém závodě ve Znojmu zárukou úspěchu. Druhou chybou, více související s výkonností je pak přepálení startu. Pokud máte hotový zátěžový test nechte si poradit od trenéra mnoha profesionálních sportovců Vojty Berana jak s vaší výkonností naložit v úvodu závodu, abyste již po 20 kilometrech nekončili v křečích.

Superbiker zažil fullservis služeb od Alltraining.cz

Velké štěstí se usmálo na našeho Superbikera Karla Košára. Byl totiž až druhým vylosovaným v řadě, ale jeho kolega na závody do Znojma nakonec nedorazil a řada tak přišla právě na něj. O to více nás těšilo, že si svou výhru přišel užít na maximum. U stánku Alltraining.cz stál přesně na čas a úsměvem se s námi přivítal. Ihned jsme se tak mohli pustit do plánování celého dne. Jako první se na stole objevily tyčinky a gely od firmy Nutrend. K jejich používání dostal Karel od odborníků z Alltraining.cz podrobné informace. Jen na chvíli si musel náš šťastlivec stoupnout a to tehdy, když si zkoušel závodní dres od Lawi. Do jeho kapes ihned nastrkal obdržené suplementy a společně s profesionálním trenérem Vojtou Beranem se pustili do metodicky vedené rozcvičky a následného rozjetí. Obě tyto fáze tak dokonale připravily Karlovo tělo na nadcházející výkon.

Do závodu šel náš Superbiker naplno a využíval všech rad, jež v průběhu přípravy obdržel. V cíli pak využil příjemného stínu v oranžovém stánku Alltraining.cz a společně s údaji z Garminu prošel Karel a zkušený trenér Vojtěch Beran celý výkon od startu až do cíle. Celý tento rozbor jim tak pomůže nastartovat měsíc online tréninkového vedení, jež bylo Karlovou hlavní cenou. A my se už tak těšíme na jeho další výkony.

PRO ZÁVOD 24.9. 2016 ODERSKÁ MLÝNICE BUDOU SUPER BIKEŘI LOSOVÁNI 23.9. 2016.VYLOSOVANÍ BUDOU TELEFONICKY KONTAKTOVÁNI.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

ZAČÍNÁME VŽDY V 10:00 U NAŠEHO STÁNKU V PROSTRANSTVÍ CÍLE.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT