Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Díky Alltraining.cz vím, jak se správně připravit na bikemaraton!

Publikováno | Sdílet:

Díky Alltraining.cz vím, jak se správně připravit na bikemaraton!

Jak správně nastartovat svůj organismus, zahřát svaly, nastartovat tělo, jak pít, doplnit energii, co dělat při a po závodě. To vše se vrchlabští i pražští Super Bikeři dozvěděli od trenérů tréninkového centra Alltraining.cz.

Seriál závodů Kola pro život je zas o jeden uskutečněný závod bohatší.  Tentokrát bikeři zavítali do krajiny našich nejvyšších hor. Oproti předpovědi, která jim slibovala déšť, jim sluníčko dopřálo poměrně suchou trať.Před závodem sice pákrát lehce sprchlo, ale na trati to nezanechalo žádné následky.  Zázemí tentokrát poskytlo letiště nedaleko malebného města Vrchlabí. Prostoru tedy bylo více než dost a vzlétající stroje byly pro jezdce inspirací ke zrychlení, pro doprovody vítaným zpestřením dne.



Okolo 900 závodníků včetně našeho vyvoleného Super Bikera se odhodlalo projet se po náročné trati, která hned na začátku připravila závodníkům pořádný stoupák na vrchol sjezdovky a prověřila jejich schopnosti se hned od začátku opřít do pedálů.  Proto bylo nutné správně zahřát i připravit tělo před samotným závodem.

Ti, kteří přípravu nepodcenili však ani začátek nerozhodil a závod si užili plnými doušky. Mezi ně patřili i Super Bikeři Jan Veselý. Honza o svém zvolení do Super Bikera se dozvěděl tuto novinku až v den závodu, ale i tak si den s Alltrainigem.cz užil. 



Vydal se na trať až po podrobné přípravě, kterou absolvoval trenérem tréninkového centra Alltraining.cz a s celým jejich týmem. Jako tradičně dostal servis v podobě tréninkových rad ke strategii závodu, servis okolo kola, závodní výživy v podobě doplňků Nutrend a předstartovním protažením, rozjetím a masáží. Na start se Honza přesunul před 12:30 na vrchlabské náměstí, jelikož ho čekala krátká trať.

Protože ve Vrchlabí dostali závodníci hned po startu pěkně zabrat náročným a vyčerpávajícím stoupáním, a teplé počasí taky pěkně prověřilo fyzičku po celý závod, bylo důležité správně dodržovat všechny zákonitosti zatížení těla a pravidelného doplnění energie, které je v horkém počasí mnohdy opomíjeno.

Trenér naordinoval už po 20 minutách zakousnout první energetickou tyčku a pak pravidelně energii doplňovat každých 20 -30 minut ve formě gelů, tablet cukru nebo opět tyčinek. Díky pravidelnému příjmu energie předešel Super Biker možnému energetickému deficitu a mohl naplno šlapat až do cíle bez obávaných křečí, kteří mnozí v závěru dostali. „Pravidelný příjem energie a pití mně pomohl nejvíc! Trenér mi poradil, jak, kdy a co jíst. Cítil jsem po celý závod, že mám spoustu energie,“ komentoval své pocity Honza v cíli Vrchlabí – Špindl Tour Škoda Auto. Po odbití vyrazil Honza na perfektně připravenou trať směrem na Žalý a houpali se v oblastech Krkonoš kolem nadmořské výšky 800 m.n.m. Po 35 km v horském terénu se vrátil zpět na letiště, kde je vítal vítězný oblouk.

 Super Biker se držel při závodě poměrně na čele závod a jak říkal: „pořádně jsme si zazávodil když to bylo opravdu náročné“. Jan Veselý zdolal trať s převýšením 1192m  za 1:31:24,2 na 14.místě celkového pořadí a ve své kategorii M23 – 29 obsadil 7.místo. Po závodě Honza neodbyl ani vyjetí s protažením, zhodnocení průběhu závodu s trenérem a doplnění energie. Závěrem obdržel při závěrečném vyhlášení památný diplom pro vzpomínku na VIP den v seriálu Kolo pro život a Alltraingem.cz a další produkty od firmy Garmin.

Ještě jako bonus obdržel Honza měsíc tréninku od Alltraining.cz zdarma kterého se prý už nemůže dočkat, jelikož chce svůj trénink už i systematicky vést.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE ZDE

Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším vynikajícím výsledkům, a chtěli byste závodit na závodě seriálu Kolo pro život na Bikemaratonu Drásal České spořitelny jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

 
Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod BIKEMARATON DRÁSAL ČESKÉ SPOŘITELNY budou vylosováni Super Bikeři 4. 7. 2014.


Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni. 

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.


Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT