Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jak se připravili na tropický závod Super Bikeři z jestřebích hor?

Publikováno | Sdílet:

Jak se připravili na tropický závod Super Bikeři z jestřebích hor?

Čtvrtý závod seriálu Kolo pro život byl ve znamení horkého letního dne. To vyžaduje i zvýšenou pozornost v přípravě na závod. Jak si užili svůj VIP den s komplexní přípravou na závod Super Bikeři z jestřebích hor?

Ne tři, ale tentokrát čtyři Super Bikeři svěřili svůj závodní den do rukou profesionálů a vydali se poměřit síly s ostatními cyklisty. Čtvrtý závod seriálu Kolo pro život se konal v Jestřebích horách v malebné krajině plné kopců a krásné přírody. Byli vybráni dva Alešové - Zbořil a Keprt, Pepa Šilhavý a Martin Veselý .

Protože již od rána se zdálo, že bude velké teplo, byl pro Super Bikery připraven ve stánku Alltraining.cz velký barel s vodou a již po rozcvičce si někteří z nich dolévali své bidony, protože bylo jasné, že při závodě bude pěkné vedroři rozcvičce si všichni Super Bikeři si libovali, jaký krásný trávník pro nás místní fotbaloví nadšenci připravili. Po rozehřátí a protažení všech důležitých svalů Super Bikerů. Následovala příprava jejich kol. Připevněny byly přístroje Garmin sloužící k měření tepové frekvence a také jako navigace a tachometr - to vše v jedné šikovné krabičce. Super Bikerům tým Alltrainingu připravil vše tak, aby se před závodem nemuseli ničím stresovat - připraveny pro ně byly jak přístroje Garmin, tak dresy od firmy Lawi a také sportovní výživa a spousta tekutin- vody a iontového nápoje. Byla jim také připevněna startovní čísla a samozřejmě každý z našich Super Bikerů dostal předstartovní masáž.

Po masáži se již všechno točilo kolem startu - zbývala totiž už jen jedna hodina do startu, a proto byl nejvyšší čas na to, aby se Super Bikeři jeli rozjet. Pod dohledem trenéra Vojty Berana se Super Bikeři společně s ostatními členy Alltraining.cz jeli rozjet pod odborným vedením. Po půl hodině důkladného rozjíždění se všichni vrátili do stánku Alltrainingu, dolili si vodu do bidonů, Vojta jim ještě řekl pár důležitých instrukcí k závodu- jak mají jet, čeho se vyvarovat a jak se chovat za takto teplého počasí- a už byl čas jet na start, který byl vzdálen od stánku asi 3km.

V pravé poledne byl závod odstartován a naši Super Bikeři odstartovali svůj závod s ostatními, ale i sami se sebou. V horkém počasí byla trasa závodu nekonečná a technické pasáže byl pro Super Bikery opravdovým oříškem. Snažili se uposlechnout rad trenéra Vojty Berana a pili hodně tekutin, aby jejich těla fungovala a oni se zdárně přibližovali k cíli. Jako první projel ze Super Bikerů cílem Pepa Šilhavý, který si celou trasu natáčel na svou kameru na helmě a při otázce jak se mu jelo, se usmíval a vesele řekl, že skvěle. Aleš Keprt se dostal do cíle jako druhý, ale až tak dobře se mu nejelo a ještě navíc spadl, takže dojel s rozbitou helmou a odřenou hlavou. Byl ale v pořádku a to bylo to hlavní a nejdůležitější. Třetímu Super Bikerovi Martinovi Veselému se jelo také pěkně, ale ke konci závodu bylo cítit, že malé množství letošních objemových kilometrů je znát a trochu se trápil.

Posledním Super Bikerem v cíli byl Aleš Zbořil, kterému přišel závod nekonečný a při každém vyjetí kopce si říkal, že to musí být ten poslední. Řekl si to ale asi desetkrát, proto přijel do cíle úplně zničený, ale šťastný, protože to zvládl a ještě k tomu byl vyhlášen na pódiu spolu s ostatními Super Bikery a všichni také obdrželi igelitku plnou dárků. Samozřejmě se ani tentokrát nezapomnělo na konzultaci výkonu, protažení a masáž přístrojem Compex. Trenér Vojta Beran při ní probíral pozitiva a negativa Super Bikerů v tomto závodě a doporučil jim, co by měli dělat do budoucna, chtějí-li se závodění i nadále věnovat.

Všichni čtyři si tak užili skvělý den v rukou profesionálů a poznali, jaké to je, když se jim naplno věnují lidé, kteří znají potřeby závodníků profesionálů, ale i amatérů a kteří rádi poradí všem, kteří o radu stojí a potřebují pomoci s vylepšením svého tréninku, výkonnosti či závodního dne.

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" na Orlíku jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod  11. 6. V Úpici budou vylosováni Super Bikeři 10. 6. 2011

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se taktéž přijít rozcvičit a rozjet na závod. Začínáme vždy v 10.20 u našeho stánku v prostranství cíle.

Kompletní reportáže najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT