Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jak se první Super Bikeři sezony 2011 připravili na start do sezóny?

Publikováno | Sdílet:

Jak se první Super Bikeři sezony 2011 připravili na start do sezóny?

V sobotu 30.4.2011 se konal první závod série Kolo pro život 2011. Tentokrát vše odstartovalo v Letech u Prahy a samozřejmě u toho nemohli chybět ani SuperBikeři. Všichni zaregistrovaní si při troše štěstí mají šanci letos užít nejen den s perfektním zajištěním a návodem jak se připravit v závodní den, ale možnost vyhrát i jarní tréninkový kemp na Mallorce 2012 pod vedením Alltraining.cz

Mezi vylosované se tentokrát dostali Josef Svoboda, František Drábek, Ivan Rozsypal a Karel Novák. Před závodem bylo krásné počasí a teploty se blížily spíš těm letním. Vzduch byl plný očekávání a optimismu, ale zároveň obav z toho, jak kdo přes zimu trénoval či netrénoval. Proto i SuperBikeři dostali od týmu Alltraining.cz pod vedením Vojty Berana dostatek rad potřebných k tomu, aby obstáli v konkurenci ostatních.

Nejdříve se jako vždy probrala taktika předzávodní přípravy. Vojta Beran radil SuperBikerům jak připravit své stroje na závod, jak by měl vypadat den těsně před závodem a co by si na takový závod měl každý závodník vzít s sebou. Je toho spousta, co musí závodník umět a vědět, a s čím si musí poradit a právě proto je zde možnost stát se SuperBikerem a vyzkoušet si, jak se chovat před, během a po závodě.

Po instruktáži následovalo pořádné rozcvičení, které je před závodem nezbytné. Se SuperBikery si zacvičili i někteří ostatní závodníci a nechyběli ani členové Alltraining.cz. Všichni si libovali v krásném počasí. Na tratích dětských závodů se objevilo nečekaně velké množství malých závodníků a to věstilo, že i na tratích dospělých bude rušno. Všichni  jeli v Brdech dlouhou 50km trať a konkurence opravdu nebyla malá. Bylo důležité pořádně se protáhnout, rozjet, a aby byla závodní příprava kompletní, dostal každý SuperBiker ještě aktivační masáž, která pomohla prokrvit protáhnuté svaly. Ještě pár rad ohledně správného pitného režimu během závodu a ohledně doplňování energie a hurá na start!

Asi nikoho nepřekvapí, že start prvního závodu po zimě je trochu nervózní a v případě Brdského klání tomu nebylo jinak. Start byl rychlý a při vidině prvního kopce se možná leckterému závodníkovi protočily panenky. Tento kopec ale v žádném případě nezaskočil našeho SuperBikera Františka Drábka, který si hned po dojetí právě tento kopec chválil. Prý se mu jel krásně, protože se pořádně rozjel. Bylo to poprvé, co se zkusil rozjet a hned to přineslo své ovoce.

Asi všichni závodníci si chválili počasí, ale opravdový závod jeli až ke konci trati, kdy začali závodit s neporazitelnými soupeři- bouřkou a průtrží mračen. Nicméně i přes trochu pokažený dojem v podobě deště a náhlého ochlazení, si všichni SuperBikeři svůj profesionálně vedený závodní den užili a po dojetí do cíle se podělili o své dojmy ze závodu, zhodnotili svůj výkon a pocity při něm. Poté se každý individuálně sešel s Vojtou Beranem, který každého z nich ohodnotil, poradil, co by se v příštím závodě dalo vylepšit a zodpověděl otázky SuperBikerů týkající se pozávodní regenerace a přípravě na další závod.

První závod sezóny si všichni SuperBikeři užili jako profesionální jezdci a odnesli si spoustu rad do příštích závodů. Tak ať se jim v dalších MTB závodech daří! 

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Jeseníku jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod  14. 5. V Mladé Boleslavy budou vylosováni Super Bikeři 13. 5. 2011

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů.

Kompletní reportáže najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT