Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jiří Bouška na paralympiádě uspěl

Publikováno | Sdílet:

Přinášíme Vám rekapitulaci úspěchů našeho svěřence Jiřího Boušky na Paralympijských hrách v Pekingu.

Jiří Bouška prokázal na Paralympiádě v Pekingu skvělou formu. Ve všech závodech, kterých se účastnil, se umístnil na předních příčkách a dokázal tak zúročit tvrdou přípravu pod křídly Alltrainingu a excelovat ve vrcholech své sezóny. No posuďte sami:

 

Závod první: stíhací závod

Jiří Bouška začíná svou paralympijskou účast startem ve stíhacím závodě na dráze. V závodě vítězí Australan Christopher Scott. Jirka Bouška v pekingské premiéře získává „bramborovou medaili" neboli čtvrté místo. Za bronzem však zaostává o necelé dvě vteřiny, což je skvělým příslibem pro další pekingské závody. Je vidět, že Jiří je ve formě.

 

Závod druhý: 1 km s pevným startem

Jiří Bouška získává v Pekingu první paralympijskou medaili! V dobře obsazeném závodě kategorie CP4 na velodromu Lao-šan zaostává o tři vteřiny za světovým rekordmanem Japoncem Masaši Išou. Alltraining začíná slavit. Jiří Bouška však ještě neřekl poslední slovo!

 

Závod třetí: týmový sprint

Česká republika nasazuje doslova hvězdný tým složený z paralympijských medailistů Jiřího Ježka, Tomáše Kvasničky a Jiřího Boušky. České trio po skvělém výkonu v kvalifikaci nestačí pouze na vítěznými Brity a druhými Číňany. V souboji o třetí místo pak v závodě na tři kola poráží Austrálii o dvě vteřiny a zaslouženě získává bronz. Pro Jiřího Boušku to znamená druhý medailový úspěch v Pekingu!

 

Závod čtvrtý: časovka jednotlivců

Jiří Bouška se vydává na úctyhodnou 26km dlouhou trať a opět bojuje o medaili. Ve své nejsilnější disciplíně však nakonec opět končí čtvrtý, pouze s osmivteřinovou ztrátou na bronz. V závodě vítězí Cesar Neira ze Španělska. Na obzoru je poslední disciplína a s ní i poslední šance na zisk medaile! Už v tu dobu je však jasné, že paralympiáda skončí pro Jiřího Boušku velmi úspěšně.

 

Závod pátý: silniční závod

Jiří Bouška je opět zapojen do soubojů o medaile. Podává skvělý výkon, avšak ocitá se ve druhé skupině, která už může bojovat „pouze" o páté místo. Bouška neponechává nic náhodě a, přestože na medaili tentokrát nedosáhne, chce se zasloužit o co nejlepší umístění. Všechny síly vkládá do závěrečného spurtu skupiny a vítězí. Tedy získává skvělé páté místo. Deset vteřin za vítězem Fabiem Tribolim z Itálie!

 

 Paralympijské boje jsou u konce. Jiří Bouška odjíždí zpět do České republiky s dvěmi medailemi na krku. S dvěmi medailemi pro Alltraining.cz!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT