Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Katarína Hranaiová druhá na úvodním seriálu Giant ligy

Publikováno | Sdílet:

Katarína Hranaiová druhá na úvodním seriálu Giant ligy

Naše svěřenkyně Katarina Harainova prokázala velmi dobrou výkonnost v úvodním díle seriálu Giant ligy, kdy obsadila vynikající 2. místo. V kategorii mužů se sparťan Nesveda začal obhajobu vítězstvím. První díl GIANT LIGY přilákal do Plzně na start rekordních 154 startujících. Vedle českých dráhových reprezentantů, tak mohli diváci shlédnout kompletní tým cyklokrosařů Budvaru Tábor s kompletním týmem jezdců AC Sparty Praha, která zároveň představila i posily týmu zkušeného Richarda Faltuse a srbského cyklistu Nebojsu Jovanoviče.

Kriterium okořenili i jezdci dvou ruských týmů a díky Dmitry Medvedevovi dali o sobě řádně vědět.

Peloton, ve kterém startovali i první dva vítězové pohárových klání Jiří Hochmann (ASC Dukla Praha) a lídr poháru Radek Bečka (Factor bike team) se dal do pohybu pár minut po půl šesté a během pár kol již měli jezdci na tachometru průměrnou rychlost 47km/h.

Tempo prakticky nepolevovalo, neb o rychlý začátek se tentokrát postarala dvojice jezdců v čele s nejlepším českým maratoncem Ivanem Rybaříkem a cyklokrosařem Martinem Zlámalíkem (oba Auto Volvo Hase). Tito dva jezdci dokázali natáhnout a zrychlit peloton tak, že z něj začali postupně odpadat méně trénovaní jezdci.

V hromadných spurtech však byla znát sehranost a síla týmu Sparty, která dokázala připravit vždy pozici pro svého rychlíka Jirku Nesvedu. Vysokou aktivitu předvedli i jezdci kolokrámu.cz, kteří díky Josefu Soukupovi dlouho hájili druhé místo celkového hodnocení.

V polovině závodu vyprovokoval únik jakub Svoboda (kolokrám.cz) a s ním se na okamžik odpoutala z pelotonu 15-ti členná skupina, ale její náskok hlavní pole zlikvidovalo po necelých 3 km.

Body se tak opět rozdělovali v hromadných spurtech, kde byl nejrychlejší Jirka Nesveda. Dramatický souboj se tak odehrával o druhé až čtvrté místo mezi Medvedevem (Karo-Film-Dym), Soukupem (kolokrám.cz) a  Tomášem Hrubým (AC Sparta Praha).

Poslední dvojnásobně bodovaný spurt však vyhrál Denis Špička (ASO Dukla Brno), a to ho katapultovalo na druhé místo celkového hodnocení. Nejaktivnějším jezdcem se stal Marek Mixa (ASC Dukla Praha). V ženách se bojovalo až do posledního okamžiku. Těsně vyhrála Andrea Chlumská (TJ Kovo Praha) před Katarínou Hranaiovou (Alltraining.cz). Juniory vyhrál nadějný Jindřich Dlask (TJ Kovo Praha).

 

VC Pechman pneu 22.dubna 2009

Čas vítěze: 1:11.40 h

 

1.místo          Jiří Nesveda (AC Sparta Praha)                       32b

2.místo          Denis Špička (ASO Dukla Brno)                                    13b

3.místo          Josef Soukup (Kolokrám.cz - Svijany)            13b

POWERADE Cup Juniorů

 

1.místo          Jindřich Dlask (TJ Kovo Praha)

2.místo          Tomáš Strnad (Wattsenglisch.com)               

3.místo          Tomáš Koudela (TJ Kovo Praha)

 

Sýkora sporswear Cup (ženy)

 

1.místo          Andrea Chlumská (TJ Kovo Praha)

2.místo          Katarina Hranajová (All Training.cz)

3.místo          Ilya Dushakov (Nagormaya)

 

 

KISS Proton prestige (soutěž aktivity)

1.místo          Marek Mixa (ASC Dukla Praha)           4b

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT