Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Když chci závod bez krize, tak s podporou tréninkového centra Alltraining.cz!

Publikováno | Sdílet:

Když chci závod bez krize, tak s podporou tréninkového centra Alltraining.cz!

Je již téměř půlka závodů série Kola pro život, je za námi. A opět jsme nezapomněli vylosovat Super Bikera. Tentokrát si svůj bezstarostný VIP den užil Petr Svobodník absolvující celou stopatnáctikilometrovou trať. Vyvolení si tak mohl si užít legendárního Drásala v péči odborníků pod vedením tréninkového centra Alltraining.cz a trenéra Vojtěcha Berana.

Den pro Petra našeho Super Bikera začal hodně brzo přípravou na druhou nejdelší trať závodu. Počasí po ránu nevypadalo nějak slavně. I přes velmi brzký čas se Petr odradit nenechal a přišel se skvělou náladou a plně připraven do náročné a dlouhé trati.


Zkušený trenér Vojtěch Beran ho seznámil s profilem trati i veškeré informace o doplňování tekutin a využívání doplňků pro závod od firmy Nutrend, které obdržel od tréninkového centra Alltrainig.cz. Poté se vrhl na protažení, které bylo doplněno nezbytnými informacemi k závodu.

I když Petra čekalo v podstatě skoro celodenní putování po krásné krajině, nemohlo se rozjetí a strečink vynechat. Důležitý je vždy a platí jedno pravidlo. Čím více jsou svaly flexibilní a uvolněné, tím více je můžeme zatížit a dát jim, co proto.

Tím se pak stává strečink neodmyslitelnou součástí sportování a je vhodné ho aplikovat před i po ukončení aktivity. Jako vždy jim byl k ruce GPS cyklocomputer Garmin, kde se Super Biker těšil, že si rozvrhnou správně síly a veškerou intenzitu uvidí na displeji po celý závod. Vše bylo tedy připraveno a mohlo se jít na start.

Start závodu byl hodně těžký a dva těžké kopce na začátku, dokázali hodně rozdat karty do dalšího dění. I proto byl do předzávodního rozjetí zařazen pětiminutový interval na hranici ANP, aby se tělo adaptovalo na po startovním zatížení. Na rozdíl od krátkého závodu však nemuselo být rozjetí tak dlouhé.

Po 5 hodinách a necelých 40 minutách dorazil do cíle Super Biker, sice s unaveným, ale přesto úsměvným výrazem na tváři. I hned dodal: „Závod se mi velice líbil, užil jsem si ho doslova ze všech sil. Všechny instrukce jsem se snažil dodržovat a už se těším na systematický trénink.“

Při vyhodnocení výkonu byla slova Super Bikera po závodě jednoznačná „peklo ale spokojenost“. Kopcovitá trať byla fyzickou zkouškou i pro ostřílené závodníky. Při hodnocení výkonu trenér Vojta poradil a zrekapituloval jak příště na kopcovité tratě, na co si dá pozor a kde naopak dle jejich fyzické kondice mohou získat nějakou tu cenou vteřinku či si závod pěkně užít.

Náš Super Bike závod absolvoval s maximálním nasazením. Umístil se celkově na vynikajícím 177. místě a udělal si osobní časový rekord na dlouhé těžké trati. Za to mu patří od celého realizačního týmu i velká gratulace. Věříme, že rady, které Petr získal, využije i nadále v rozběhlé závodní sezóně.

Výsledky:

115km: 177./8. SVOBODNÍK Petr

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE ZDE

 

Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším vynikajícím výsledkům, a chtěli byste závodit na závodě seriálu Kolo pro život na šumavském MTB marathonu České spořitelny jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

 
Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod Praha – Karlštejn Tour České spořitelny již Super Bikery máme, ale na šumavský závod budeme šťastlivce losovat 30. 7. 2014.


Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni. 


Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.


Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT