Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Michal Prokop – mise Peking

Publikováno | Sdílet:

Michal Prokop – mise Peking

Michal Prokop obsadil čtvrté místo v druhém závodě Světového poháru UCI BMX Supercross v australském Adelaide. To znamená další úspěch v tzv. misi Peking. Co vlastně tato mise, jejíž jasný cíl jsou olympijské hry v Pekingu, obnáší? To se dozvíte budete-li číst dál.

Přes třicet let trvalo BMX, než se z původně zamýšlené přípravky pro budoucí motokrosaře stal olympijským sportem. Ještě před pár lety uvažoval o zařazení bikrosu do programu Letních olympijských her jen málokdo a snad nikdo by si na něco takového nevsadil. Se snahou Mezinárodního olympijského výboru získat větší pozornost mladých lidí, přišel čas otevřít hry i sportům, které - ač mají za sebou desetiletí vývoje - stále jsou označovány jako mladé a často také "adrenalinové". Po premiéře snowboardingu na zimních hrách dozrál čas zvolit nový atraktivní a akční sport také pro největší světovou sportovní událost vůbec, Letní olympijské hry. 
 
Mise Peking Michala Prokopa a značky Author odstartovala prakticky den poté, co Mezinárodní olympijský výbor ze svého zasedání v Praze oznámil, že byl BMX zařazen pro programu LOH 2008 v čínském Pekingu. Do dne D, který připadá na 21. srpna letošního roku, zbývá skoro přesně půl roku a nominační dostihy právě vrcholí. S cílem provést vás posledními měsíci Mise Peking 2008 byly spuštěny stránky www.author-gang.cz/mp, kde se budeme snažit nabídnout vám co nejucelenější informace o společné cestě Michala Prokopa a značky Author do Pekingu. Mise Peking = MP = Michal Prokop.
 
Více na www.author-gang.cz/mp

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT