Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Milan Kadlec: Na cestě do Pekingu

Publikováno | Sdílet:

Milan Kadlec: Na cestě do Pekingu

Náš trenér Milan Kadlec se chystá na olympijské hry do Pekingu, kde bude útočit na jednu z medailí v dráhových disciplínách. Nám se podařilo ho vyrušit z přípravy a položit mu pár otázek.

Co považujete za svůj největší úspěch v kariéře?

Řekněme, že několik vítězství v Itálii – Valle d´Aosta, Giro d´oro, Criterium Abruzzo. Dále pak páté místo v bodovacím závodě na OH v Athénách.

Jak vidíte svou blízkou a vzdálenou budoucnost?

Chtěl bych se maximálně připravit na olympiádu v Pekingu. To jsou plány pro blízkou budoucnost. Co se vzdálené budoucnosti týče: ještě se uvidí, ale chtěl bych ještě tak dva tři roky závodit a pak se věnovat trénování.

Jak se Vám líbí práce trenéra?

Teprve začínám, ale baví mě to. Zatím je to v pohodě.

Působíte jako mentor i v Dukle? Radíte mladším závodníkům?

Ano. V Dukle už jsem párkrát poradil, a to nejen mladším. Myslím si, že je třeba, aby závodníci, kteří závodili Pro Tour týmech předávali zkušenosti.

Co Vás teď ještě čeká za závody?

Závody číslo jedna jsou OH v Pekingu. Dále mě pak čeká bohatý dráhový program až do ME plus silniční závody (Praha – Karlovy Vary - Praha apod.)

Jak hodnotíte výkony Romana Kreuzigera?

Jsou excelentní. Roman má velmi dobře našlápnuto k nejvyšším metám.

Jak teď vlastně trénujete?

Můj trénink je po dvojích šestidenních v Itálii zaměřen na sílu. Takže teď trénuji kopce v okolí Livigna.

V čem spočívá hlavní rozdíl mezi českým a zahraničním týmem?

Rozdílů mezi našimi a zahraničními týmy je hodně. Nemáme kvalitní závody v kalendáři UCI, a tak jsou všechny naše týmy nucené cestovat do zahraničí. Finance, rozpočty našich klubů jsou směšné oproti zahraničním. Organizace sezony je úplně jiná, neboť naše týmy se musí uchylovat ke kompromisním řešením kvůli závodům, kterých mají omezený výběr. Dále pak v naší republice existuje málo odborníků, co opravdu rozumí cyklistice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT