Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na co by nejen Super Bikeři neměli zapomenou v přípravě na závod i za extrémního odlišného počasí?

Publikováno | Sdílet:

Na co by nejen Super Bikeři neměli zapomenou v přípravě na závod i za extrémního odlišného počasí?

Dva závody na opačné straně republiky, jiná doba startů, rozdílní SuperBikeři a přesto bychom našli mezi těmito závody něco společného - Počasí. Zatímco závod na Lipně se většina závodníků pekla v dusném a slunečném letním horku. Drásala provázely deštivé přeháňky a chladné počasí s pořádnou porcí bláta. Jak se tedy připravit správně na závod v dešti, zimě, blátě a naopak, co dělat při závodě ve vedru a suchu? To vše se dozvěděli naši Super Bikeři od týmu specialistů z Alltraining.cz.

V Holešově se za Super Bikery na dlouhou trať se vydal náš Super Biker, domácí Ladislav Machovský. I přes takto chladné počasí a brzský raní start se bylo nezbytné, aby se nejen Super Bikeři včas zaktivovali svůj organismus intenzivním kratším rozjetí a připravili ho tak na následující zátěž. „Důkladné rozjetí je v chladném počasí nezbytnou nutností, Zahřátý organismus a svaly, které je třeba i ochránit před chladem a hřejivým a vodoodpuvým gelem, jsou pro tento typ počasí nezbytnou nutností a pomůžou každému odvážlivci, který vyrazí do nepříznivého počasí", dodává trenér Alltraining.cz Vojta Beran, který rozdával před startem poslední důležité rady, kdy a jak při chladném počasí jíst, volit optimální převody a jaké oblečení na závod zvolit.

Na padesáti kilometrovou trať se vydal jako Super Biker Jan Bezvoda. Ten přijel sice na poslední chvíli, ale ani tentokrát jsme protažení neodpustili a po důkladném strečinku s fyzioterapeutkou následovala předstartovní masáž, která díky prokrvujícímu účinku držela svaly déle zahřáté a dokonale připravené na závod. Po vyslechnutí všech rad od celého organizačního týmu, uložení získaných energetických suplementů do svých kapes i s informacemi, jak správně načasovat použití těchto doplňků, po připevnění navigace Garmin se naši Supe Bikeři vydali na start závodu.

Na rychlou trať o týden před Drásalem se na Lipně se jako Super Bikeři vydali Jiří Charousek a Daniel Stiebal. Správné rozjetí, převody, jak vhodně jíst a pít. Vše prostě klapalo tak jak mělo", prozradil v cíli Dan, který si poprvé vyzkoušel i rozjetí před závodem. Na Lipně nám počasí přálo a teploty během poledne již byly velmi vysoké. „Ani při takovémto závodě se zahřátí v podobě rozjetí a protažení nesmí vynechat.

Nemusí být však tak intenzivní a dlouhé. Při samotném závodě je třeba pravidelně pít, závodníci by se měli vyvarovat suchému pocitu v ústech a ze suplementů nedoporučuji v tomto počasí metabolické urychlovače typu kofein, guaranu a další, které způsobí jedině větší dehydrataci organismu a podpoří vznik křečí vyčerpaného organismu. Pro větší pocení je vhodný Iontový nápoj je vhodný dávkovat v poměru 1:3 (Iontový nápoj: voda) v poměru hotového pití." Dodává trenér Vojta. Do cíle nám první přijel nadšený Jirka, který se v letošní sezóně teprve rozjíždí a tak mu přišly rady vhod. „ Nic podobného jsem doposavad nezažil a už se těším na systematický trénink s Alltraining.cz a to, že dám svému sportování konečně řád." Dodává Dan.

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" ve Vrchlabí jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 9. 7. ve Vrchlabí budou vylosováni Super Bikeři 8. 7. 2011

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

POJEĎTE POTRÉNOVAT FYZIČKU A TECHNIKU JÍZDY NA LETNÍ MTB KEMP KOKOŘÍN 14. – 17. 7. 2011

více ZDE!

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů.

KOMPLETNÍ FOTOREPORTÁŽ ZE ZÁVODU NAJDETE ZDE!

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT