Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na co by si nejen Super Rolleři měli dát pozor v teplém podzimním počasí?

Publikováno | Sdílet:

Na co by si nejen Super Rolleři měli dát pozor v teplém podzimním počasí?

I když již letošní CHANCE LifeInLine Tour má za sebou již poslední díl, ve kterém nechyběl ani Super Roller, vedený odborníky z Alltraining.cz. A protože nás stále provází teplé a slunečné počasí doprovázené stále ještě závody. Připravili jsme pro vás pár rad, na které by neměl nejen Super Roller pod odborným vedením zapomenout.

Poslední uplynulý víkend se sešli inlineři v Opavě na CHANCE LifeInLine Tour. Mezi Super Rolleri se představil Michal Kyncl, který si s podporou Alltraining.cz vyzkoušel kratší, přesto náročnou trasu technické desítky. Vše začalo okolo 12 hodiny, kdy i přes podzimní den byly již teploty velmi vysoké a počasí slunečné. „Při závodě jako je desítka se zahřátí v podobě rozjetí a protažení nesmí vynechat. V teplém počasí nemusí být ale tak intenzivní a dlouhé.

Každý by měl také vědět, že vyšší tepová frekvence, která vás doprovází celým horkým dnem je běžná. U citlivých osob může být až o 10 TF vyšší, než při běžné teplotě, a tak je v těchto teplých dnech dobré využívat hlavně pocit, kdy anaerobní práh odpovídá zhruba 85 – 90% osobního tepového maxima a okolo této hodnoty při přiměřeně trénovaném těle zvládnout závod bez obav.

 Při samotném závodě a rozcvičení je třeba pravidelně pít, závodníci by se měli vyvarovat suchému pocitu v ústech a ze suplementů nedoporučuji v tomto počasí metabolické urychlovače typu kofein, guaranu a další, které způsobí jedině větší dehydrataci organismu a podpoří vznik křečí vyčerpaného organismu.

Pro větší pocení je vhodný iontový nápoj dávkovat v poměru 1:3 (iontový nápoj: voda) v poměru hotového pití," dodává trenér Vojtěch Beran. Když do cíle přijel nadšený Michal, který se v letošní sezóně teprve rozjíždí a rady mu přišly vhod včetně pulzmetru Garmin. „ Nic podobného jsem doposavad nezažil a už se těším na systematický trénink s Alltraining.cz. Zejména se těším, že dám svému sportování konečně řád," říká vyčerpaně při hodnocení svého výkonu  Michal.

Protože bylo teplé počasí, ocenil Michal i dobrou prodyšnost dresu vyrobeného od firmy Lawi z polyesterového úpletu Alketis, který je určen pro vysoce funkční sportovní oblečení. Jedná se o dvouvrstvou konstrukci lehké pleteniny, kde je rubová strana zhotovena ze speciálních mikrovláken, která účinně odvádějí pot do vrchní vrstvy. I při větší zátěži je zajištěn odvod potu a tím zaručený komfort.

Dresy z této pleteniny jsou velice vzdušné a příjemné na nošení. „Překvapila mě vysoká kvalita použitých materiálů a zpracování, funkčnost, skvělý design, maximální pohodlí,“ říká dnešní Super Roller Michal: „Dnešní den jsem si pod vedením Alltraining.cz skvěle užil a jsem rád, že vím, co a kdy mám udělat v závodní den.“

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na jednom z dílů seriálu LifeInLine Tour jako Super Roller musíte počkat již na další sezónu.

Po celou dobu přípravného období vám však budeme přinášet seriál článků, které vás ukážou správnou cestu přípravy na sezónu novou a pozveme vás i na tréninkový kemp.


Vy, co jste neměli štěstí, nebo jste měli ostych se zastavit na závodech. Neváhejte a napište dotaz,  přijďte osobně na tréninkovou nebo dietologickou konzultaci a společně dle vašich možností sestavíme tréninkový plán/ výživový plán nebo absolvujete zátěžový test v našem tréninkovém centru Alltraining.cz.

Rádi Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus. Můžete si taktéž vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech našich partnerů a absolvovat odborné vyšetření u naší fyzioterapeutky, která vám pomůže odstranit všechny blokády a bolesti ve vašem těle.

Kompletní reportáže najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Alltraining.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT