Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na co byste měli dávat v závodní den pozor?

Publikováno | Sdílet:

Na co byste měli dávat v závodní den pozor?

Ve Valticích se mezi Super Bikery představili opravdu veselí Super Bikeři Jitka, Olda a Martin. Vše začalo netradičně a iontový nápoj v podobě výborného burčáku zamotal hlavu všem zúčastněným, kteří si svůj VIP den užívali naplno.

Blíží se desátá hodina, celý podpůrný tým Alltraining.cz již netrpělivě vyhlíží naše Super Bikery, ti stále nikde. U stánku začíná být frmol, schází se jak členové teamu, tak netrpěliví cyklisté, kteří se již těší na společné rozjetí pod vedením trenéra. Již se pozvolna dostáváme do předstartovního skluzu, když tu najednou doráží Olda a Jitka, kteří se hned natěšeně ptají, co je čeká a nemine.

Oba dostávají dresy a pokyny od trenéra Vojty Berana, když tu náhle se Olda ptá: „Víte, na co se používají návleky?“ My odpovídáme: „ Na ruce a nohy“… Olda říká: „ Chyba!“… A z tašky vytahuje hned tři naplněné rukávky, z kterých mu vykluzují tři výborná vína, která přistála každému trenérovi jako dárek. Záhy dodává s úsměvem: „Na tohle jsou ty vaše rukávky nejlepší“. Protože byli všichni tři naši Super Bikeři cyklističtí nováčci, uvítali rady celého podpůrného týmu. Co se vlastně dozvěděli, a na co byste si i vy měli dát při posledním díle seriálu pozor?

Všichni se jako každý závod začali svůj VIP den pod vedením Alltraining.cz protažením a předstartovní masáží, která ideálně prokrvila dolní končetiny.

Organismus je vhodné aktivovat minimálně 3-4 hod před startem závodu. Je-li start ráno, nenechávejte budík natažený na poslední chvíli. Dopřejte vašemu organismu, aby se stihl rozkoukat a byl v hodinu startu dostatečně nabuzený a aktivovaný. Před závodem kola pro život vstávejte tedy nejpozději v osm hodin.

Strava před výkonem by měla být volena s potravin, které před závodem snadno strávíte. Jedná se především o potraviny se značným množstvím sacharidů: vločky, rohlíky, sladký koláč, bramborová kaše, vařené brambory, pudinky, těstoviny, palačinky, dále ovoce i konzervované, zeleninové šťávy nebo slazený čaj. Najíst se snažte nejpozději do desáté hodiny.

Před závodem nezapomeňte aktivovat svůj organismus krátkým rozcvičením a rozjetím. Na samotný závod by vám měly postačit 1-2 energetické tyčinky, které začněte postupně ujídat od 30 minuty a následně doplňte 1-2 gely, které si ponechte na poslední 1,5 hod závodu jako rychlý zdroj energie.

Pozor, nezapomeňte, že než energii z gelu získáte, trvá to minimálně 15 - 20 minut. A proto jezte zavčasu! Pitný režim rozhodně nepodceňte a vypijte pravidelně po douškách po celou dobu zatížení. „Pro větší pocení je vhodný iontový nápoj dávkovat v poměru 1:2 (iontový nápoj: voda) v poměru hotového pití“, líčí na Valtickém cyklobraní trenér Vojtěch Beran.

Do cíle nám první přijel nadšený Olda, který se v letošní sezóně teprve rozjíždí, a tak mu přišly rady vhod včetně navigace Garmin. „ Nic podobného jsem doposavad nezažil a už se těším na systematický trénink s Alltraining.cz a to, že dám svému sportování konečně řád," říká vyčerpaný Martin v cíli.

Na závěr všichni Super Bikeři probrali svůj výkon s trenérem a společně se protáhli pod odborným vedením, a protože byli znaveni, byli rádi, že protažení po závodě se provádí převážně v poloze vsedě či vleže.

Den se blížil do finále a s ním vyhlášení Super Bikerů na pódiu, kde každý závodník obdržel dárky od sponzorských firem a tréninkový plán na měsíc ZDARMA od Alltraining.cz. „Dnešní den jsem si opravdu užil a budu na něj rád vzpomínat,“ dodal na konci dne Olda a nadšená bikerka a vinařka Jitka.

Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším skvělým výsledkům a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Odrách jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 22. 9. V Odrách budou vylosováni Super Bikeři 21. 9. 2012

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.


Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.
Začínáme vždy v 10:20 u našeho stánku v prostranství cíle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT