Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na Orlíku jsem křeče neměl, s Alltraining.cz se mi jelo skvěle!

Publikováno | Sdílet:

Na Orlíku jsem křeče neměl, s Alltraining.cz se mi jelo skvěle!

Jak správně nastartovat svůj organismus, zahřát svaly, nastartovat tělo, jak pít, doplnit energii, co dělat při a po závodě. To vše se dozvěděl Super Biker na Orlíku od trenéra Vojty Berana z tréninkového centra Alltraining.cz.

Seriál závodů Kola pro život je zas o jeden uskutečněný závod bohatší. Tentokrát bikeři zavítali do krajiny v okolí přehrady Orlík. Oproti předešlým závodům jim sluníčko dopřálo suchou trať a teplota připomínala tropické letní dny. Zázemí tentokrát poskytl areál u hotelu Orlík. Prostoru tedy bylo více než dost a díky hezkému počasí závod dostal i parádní atmosféru, která povzbuzovala závodníky k lepším výkonům.

Přes 1000 závodníků včetně našeho vyvoleného se odhodlalo projet se po náročné hlavní trati, která hned na začátku připravila závodníkům mírné, ale o to více intenzivní stoupání a prověřila tak jejich schopnosti hned od začátku se opřít do pedálů. I v horkém počasí bylo nutné správně zahřát a připravit tělo před samotným závodem.

Ti, kteří přípravu nepodcenili, pak ani začátek nerozhodil a závod si užili plnými doušky. Mezi ně patřil i náš Super Biker Pavel Kvítek. Pavel jako nadšený cyklista, který začal na horském kole více jezdit v posledních dvou letech, očekával od svého na jeden den nabytého titulu Super Biker, že mu přinese rady jak správně závodit, kdy a co sníst a jak si rozvrhnout síly, aby mu vydržely až do cíle.

Jako tradičně Pavel dostal dostatek tréninkových rad ke strategii závodu, servis kola, závodní výživu v podobě doplňků Nutrend, předstartovní protažení, rozjetí se závodním týmem Alltraining.cz – Lawi a masáž navrch.Protože na Orlíku je trať spíše rovinatější s mírnějšími stoupáními, dostali závodníci hned po startu zabrat rychlým tempem a teplé počasí taky pěkně prověřilo fyzičku po celý závod. Bylo důležité správně dodržovat všechny zákonitosti zatížení těla a pravidelného doplnění energie, které je v horkém počasí dost často opomíjeno.

Trenér ordinoval, už po 20 minutách zakousnout první energetickou tyčku a pak pravidelně energii doplňovat každých 20 - 30 minut ve formě gelů, tablet cukru nebo opět tyčinek. Díky pravidelnému příjmu energie, předešel Pavel možnému energetickému deficitu a mohl naplno šlapat až do cíle bez obávaných křečí, které právě díky horkému počasí na orlické trati mnozí v závěru dostali.

„Pravidelný příjem energie a pití mně pomohl nejvíc! Vojta mi poradil, jak, kdy a co jíst. Cítil jsem po celý závod, že mám spoustu energie,“ komentoval své pocity Pavel v cíli Orlík Tour Kooperativy.
Pavel Kvítek zdolal trať B dlouhou 55km v čase 2:46:14,6 a obsadil ve své kategorii Muži 23-29 let parádní 27. místo. Na závěr neodbyl ani pozávodní protažení, zhodnocení průběhu závodu s trenérem a doplnění energie. 

 
Na úplný závěr spokojený Super Biker zaslouženě vyskočil na pódium a převzal si ceny od všech partnerů.  Největší radost mu udělala výhra v podobě měsíce ON-LINE tréninku s Alltraining.cz, kterou hned zužitkuje.  Těší se, že se posune opět výkonnostně o kus dál.

 
Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším vynikajícím výsledkům, a chtěli byste závodit na závodě seriálu Kolo pro život na Vrchlabí – Špindl Tour Škoda Auto jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.
 
Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!
 
 
Pro závod  14. 6. na Ještědu již Super Bikery vylosované máme, ale pro Vrchlabí Špindl Tour Škoda Autobudou budou vylosováni Super Bikeři 20. 6. 2014.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni. 
 
Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.


Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT