Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Náš věřenec Jiří Bouška DRUHÝ na MČR - SH v časovce

Publikováno | Sdílet:

Náš svěřenec Jiří Bouška vybojoval za poslední týden dvě druhá a jedno třetí místo a poukázal na o, že se s ním musejí počítat i na blížící se srpnovém Mistrovství světa, kde bude forma plně gradovat.

Víkend před MČR  vybojoval Jirka další body do světového rankingu, tentokrát na Evropském poháru v německém Elzachu.

"V sobotu jsem absolvoval velice těžkou časovku. Na osmnácti kilometrech jsem musel zdolat 600 metrů převýšení. Závod jsem rozjel velice slibně, jelo se mi dobře a do jízdy jsem dával opravdu vše. Bohužel v polovině trasy mě postihl defekt, povedlo se mi však získat náhradní kolo od německé výpravy, takže jsem po poměrně dlouhé vynucené zastávce mohl pokračovat. K mé smůle zapůjčené kolo bylo diskové, takže jsem jako jediný šplhal do závěrečného stoupání s diskem a ještě navíc mi střílel řetěz na opotřebovaných pastorcích. Přes všechny tyto lapálie jsem bojoval až na pásku a nakonec z toho bylo třetí místo. Nedělní závod na městském okruhu v Elzachu jsem dokončil na druhém místě. Nyní se již po náročném nočním přesunu zpět domů plně soustředím na nadcházející MČR-SH." Říká Jiří Bouška, který potvrdil gradující formu.

 

Dějství druhé - MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY - SH

Jiří Bouška skončil stříbrný v nedělní časovce na mezinárodním mistrovství České republiky v Pičíně. Poprvé v historii se šampionátu účastnili jak spasticky tak tělesně handicapovaní cyklisté a Jirka po čtvrtém místě v silničním závodě slavil stříbro!

Na 14kilometrovém okruhu se startem a cílem v Pičíně u Příbrami nestačil pětinásobný mistr světa jen na Jiřího Ježka, se kterým od letošní sezony startuje ve stejné kategorii C4. V krásném slunečném počasí se tak na Jirkově krku leskla vydřená stříbrná medaile, cesta k ní ale nebyla jednoduchá. „Jako by se mi tu lepila smůla na paty. V sobotním silničním závodě jsem měl dva defekty a těsně před startem časovky přišel další. Musel jsem měnit disk na zadním kole,“ popisoval peripetie na startu. „Jinak ale byla trať hezká a spravedlivá, ukázalo se, kdo je lepší,“ uznal Jirka po závodě. V tom sobotním na medaili nedosáhl, a to kvůli zmiňovaným defektům. Nakonec se musel spokojit s nepopulárním čtvrtým místem ve sloučené a velmi silné kategorii C4-C5. „Když mě potkal první defekt, tak jsem se ještě dokázal dotáhnout na skupinu. Jenže chvíli potom přišel další, a to už síly nebyly. S časovkou jsem ale spokojený, i když druhé místo samozřejmě není první,“ usmíval se Jirka po náročném mistrovském víkendu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT