Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Nejen Super Rollery trápí rychlý start – jak na něj?

Publikováno | Sdílet:

Nejen Super Rollery trápí rychlý start – jak na něj?

Další uplynulý závod byl pro většinu závodníků hodně rychlý, jak prožili rychlý start vylosovaní Super Rolleři, a čeho by se měli nejen oni vyvarovat? Na mistrovském závodů v Plzni byl svým profilem hodně náročný a pro velké horko se stal i dost obtížným. Jak se na tedy správně připravit na závod, který bude vždy ryclý a náročný?

Na start v Plzni se postavili opět i dva vylosovaní Super Rolleři, kteří si kromě pěkného sportovního zážitku odvezli i vzpomínku na den, který jim ukázal, jak se správně připravit na výkon v závodní den.

Oba vylosovaní Super Rolleři svěřili svůj závodní den do rukou profesionálů a vydali se poměřit síly s ostatními inlinisty na rychlé a velmi pěkné slunečné trati v Plzni. Jarda tříska i Zdeněk Sauer se těšili, že prožijí na vlastní kůži den, ve kterém budou hýčkáni od celého týmu Alltraining.cz.

Pod vedením fyzioterapeutky a trenérů  je jako první čekalo rozcvičení. Rozehřát svaly si přišlo i pár odvážlivců z řad ostatních účastníků seriálu Chance LifeInLine Tour. „Jakou částí těla by se rozcvičení nemělo začínat?", ptala se fyzioterapeutka Super Rollerů. Po vzájemném napovídání správnou odpověď dali závodníci dohromady.

Po protažení následovalo kratší, ale intenzivní rozjetí s nezbytnou korekcí techniky pod vedením Petra Lochmana, trenéra Alltraining.cz a připravili tělo na intenzivní porci závodních kilometrů.

„Nikdy bych se před závodem nejel rozjet na tak dlouho a jsem rád, že mě k tomu trenéři navedli. Bál jsem se zejména intenzivního intervalu, ale jelo se mi pak opravdu výrazně lépe,“ říká spokojeně v cíli desítky Zdeněk.

Odpolední půlmaraton byl ve znamení mistrovského závodu. Oba Super Rolleři se vydali měřit síly s ostatními bruslaři. Zatímco Zdeněk dostal doporučení po absolvované desítce se jen volně projet před startem a aktivovat namožené svaly. Jarda se vrhl do přípravy od samého protažení, protože to byl jeho první závod nedělního odpoledne.

Po naordinovaném společném protažení čekalo na Super Rollery opět společné rozjetí. Délkou se pohybovalo půl hodiny, kde oba si v klidu projeli celý okruh a Petr je upozornil na všechny zaludná místa trati. Až poté následovala korekce techniky a samotné rozjetí, aby se svaly mohly pěkně v klidu rozehřát.

„Každý závodník by měl do svého rozjetí zařadit alespoň jeden rychlý, 3 - 4 minutový stupňovaný intervaly. Ten připraví tělo na následné závodní maximální zatížení. Při správném absolvování intenzit závodníci ideálně připraví organismus na postartovní zakyselení a pojede se každému o mnohem lépe.

Dvojnásob to platí v chladnějším počasí či intenzivním startu do prudkého stoupání, kdy je rozjetí nezbytnou součástí předstartovní přípravy. Vynechání intenzivního úseku je častou chybou a rozjetí pak nemá patřičný efekt,“ upozorňuje trenér Vojta Beran.

Oba Super Rolleři dostali také rady, na co by si měli dát při závodě pozor a jaké nedostatky při jízdě by měli odstranit. Po společném projetí následovala předstartovní masáž. Během ní si vyslechli poslední rady s upozorněním na průběžné doplňování tekutin a jídla v podobě energetických potravin a suplementů. Poté se oba závodníci, se zapujčeným puzmetrem  Garmin, vybaveni suplementy (gely, tyčinkami a iontovým nápojem), protaženi a rozjeti, přemístili na start. A vydali se do boje se soupeři.

„Jelo se mi dobře…trať jsem prolétl jako nic. Nikdy bych neřekl, že mi intenzivní úsek před závodem může pomoci,“ říká v cíli Jarda po naordinovaném nezbytném vyjetí, které okamžitě pomohlo odplavení laktátu z nohou.

Na závěr oba Super Rolleři probrali svůj výkon s trenérem Vojtou Beranem a Petrem Lochmanem a společně se protáhli pod odborným vedením. Protože byli znaveni, byli rádi, že protažení po závodě se provádí převážně v poloze vsedě či vleže. Vyhlášení výsledků se blížilo a s ním i vyhlášení Super Rollerů, kde na pódiu oba závodníci obdrželi dárky od sponzorských firem: dárky od Garmin, Compex, Survival, dres Lawi a tréninkový plán na měsíc ZDARMA od Alltraining.cz. „ Dnešní den jsem si opravdu užil a budu na něj rád vzpomínat,“ dodali na konci dne shodně Zdeněk i Jarda.

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Chance LifeInline Tour" v Ostravě jako hvězda v dresu SUPER ROLLER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER ROLLER ZDE!

Pro závod  18. 9. V Opavě budou vylosováni Super Rolleři 17. 9. 2011

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Chance LifeInline Tour, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se taktéž přijít rozcvičit a rozjet na závod. Informace upřesníme v den startu u našeho stánku v prostranství cíle.

Kompletní reportáže najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Roller.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT