Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Nepodceň znalost trati, důležité je znát jak start, tak i cíl!

Publikováno | Sdílet:

Nepodceň znalost trati, důležité je znát jak start, tak i cíl!

Víkend sliboval krásné slunečné počasí, ale před startem v Jeseníku bylo všechno jinak, a tak nemohli Super Bikeři podcenit důkladnou přípravu na nelehký horský závod. V Jeseníku si svůj VIP den pod vedením Alltraining.cz užila na poslední chvíli vylosovaná bikerka Zuzka Stratílková a natěšený biker Petr Paličák.

V deset hodin oba Super Bikeři začali svou systematickou přípravu pod vedením zkušených trenérů. Po základních informacích přišlo společné protažení a pro chladnější počasí i důkladná předstartovní masáž s fyzioterapeutkou Terezou Trefnou.

Zatím co Petr je již ostřílený biker, Zuzka s cyklistikou teprve začíná, a tak ji všechny rady přišly vhod.  Oba pak ale byli překvapení, jak je důležité se zejména kvalitně rozjet a připravit tak důkladně tělo na závodní zatížení.

Spolu se Super Bikery vyrazila na společné rozjetí i celá řada běžných cyklistů. Nejprve se celá skupina v klidu  rozjela po asfaltovém úseku po startu, kde si všichni projeli první kopec.



Znalost délky první kopce a správně síly při závodě pak hodně pomohou pro optimální rozjezdové tempo do závodu. Po té si všichni projeli i terénní část závodu. Seznámili se nejen s dojezdem, kde je ve finishi již nic nepřekvapí, ale i s kluzkými cestičkami, blátíčkem a kameny, které byly po dlouhé době opět mokré a zrádné. 

Start závodu byl hodně těžký a nekonečný kopec po startu dokázal hodně rozdat karty do dalšího dění. I proto byl do předzávodního rozjetí zařazen pětiminutový interval na hranici ANP, aby se tělo adaptovalo na postartovním zatížení. Na rozdíl od krátkého závodu však nemuselo být rozjetí tak dlouhé.

Slova Super Bikerů po závodě byla jednoznačná „drsný“. Dusné počasí a kopcovitá trať byla fyzickou zkouškou i pro ostřílené závodníky. Při hodnocení výkonu trenér Vojtěch Beran poradil a zrekapituloval jak příště na těžké starty, na co si dát pozor a kde naopak dle jejich fyzické kondice mohou získat nějakou tu cenou vteřinku či si závod pěkně užít.

I přes, ne úplně ideální počasí, naši Super Bikeři závod absolvovali s maximálním nasazením. Všichni se umístili se na krásných místech, udělali si osobní rekordy, a za to jim patří od celého realizačního týmu i velká gratulace. Věříme, že rady, které Petr a Zuzka získali, využijí i v rozběhlé závodní sezóně, která se pozvolna chýlí do finále a velký výsledek by byl krásnou tečkou.

Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším skvělým výsledkům a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" ve Valticích jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 8. 9. Ve Valticích budou vylosováni Super Bikeři 14. 9. 2012

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.
Začínáme vždy v 10:20 u našeho stánku v prostranství cíle.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NÁŠÍ FOTOGALERII

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT