Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Premiéra Chytrých trasérů a SuperBikera od Alltraining.cz na KPŽ v Brdech, 23.4.2016

Publikováno | Sdílet:

Premiéra Chytrých trasérů a SuperBikera od Alltraining.cz na KPŽ v Brdech, 23.4.2016

Stejně jako jaro začíná nabírat na síle, tráva se zelená a teploty sice pomalu, ale jistě začínají stoupat, stoupá i forma mnohých bikerů. Ale co když nebyla zimní příprava dostatečně kvalitní, nebo jednoduše chybí zkušenosti a vy si před prvními závody nevíte rady? Od toho jsou tu jsou dva projekty od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz všem známé jako Chytrý trasér a Superbiker.

V případě obou projektů byl hlavním záměrem jejich tvůrce, trenéra Vojtěcha Berana, přinést zkušenosti a poznatky profesionálních sportovců blíže amatérským cyklistům. V případě Chytrých trasérů je cíl naplňován přímo na trati a to v průběhu závodu. Trenér mnoha profesionálních sportovců Vojta Beran tak formou chytrých vodičů přivedl správné vedení sportovcům ve chvíli, kdy to potřebují nejvíc tzn. přímo při jejich vrcholném výkonu. Letos tomu tak poprvé bylo na všem známých Trans Brdech České spořitelny v rámci seriálu Kola pro život. Právě tento závod se stává často velmi složitým a závodníci si ho po dlouhé zimě mnohdy neužijí tak, jak si dlouhé měsíce představovali. Je to způsobeno fyzickou i technickou náročností trati, ale i přílišnou natěšeností.

A přesně od toho tu jsou naši Chytří traséři. Ukáží vám, že není zapotřebí raketově vystřelit do prvního kopce a po zbytek závodů se pak jen trápit. Naopak předvedou ukázkové plynulé tempo, včasné doplnění energie správnou výživou a také ideální stopu technickými pasážemi. A že bylo o trasérech při jejich letošní premiéře pořádně slyšet. Hlavní speaker Kola pro život Michal Berka na jejich služby poctivě upozorňuje od samotného rána. Rád si i traséry před závodem lehce vyzpovídá, ale především již od loňského roku bedlivě střeží jejich sliby a se stopkami v ruce hlásá, zda traséři plní slíbené limity. Těmi jsou na trase B čas kolem hodiny za vítězem a dvě hodiny za vítězem. Na trase C se pak jedná o čas opět hodinu za vítězným časem. Obě tyto hodnoty jsou krásnými metami. Dosáhnout času hodinu za vítězem už chce pořádnou dávku úsilí, ale také cyklistického know how. Proto neváhejte a i vy příště okuste kus metodického vedení od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz

Od veřejné služby trasér, kterou může využít naprosto každý se dostáváme k dalšímu přínosnému projektu trenéra Vojty Berana, k němuž potřebujete už i trošku štěstí. Jedná se o akci Super biker, do které se může přihlásit každý soutěživý závodník a pak už jen čekat, zda se na něj usměje štěstí. Super biker z letošního Trans Brdy České spořitelny měl více štěstí než očekával, protože kvůli, nebo možná díky absenci vylosovaného závodníka byl vytažen doslova z davu. Mladý a sympatický Karel se jen přišel optat ke stánku na možnost účasti na květnovém tréninkovém MTB kempu techniky na Churáňově a dříve než se stačil rozkoukat zjistil, že si svůj závodní den užije více než by čekal.

Jakožto Super biker obdržel náš závodní dres usadil se do stánku a trenér tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz s ním prošel teoreticky celý závod. Udělil mu rady jak zvolit správné tempo, jak naložit se zákeřnostmi trati a následně Karla obdaroval špičkovou sportovní výživou Nutrend společně s radami jak dané produkty načasovat, aby měl i v závěru závodu pořád dost sil. Poté se společně s celým závodním týme pod vedením trenéra protáhli a vydali se na rozjetí tak, aby bylo tělo dostatečně připraveno nejen na těžký závod, ale i na cíl, který si Karel dal a to byl útok na čas pod 3 hodiny. A my mu touto cestou gratulujeme, protože svůj cíl dokázal splnit. Proto i na závěr celého dne zaslouženě vystoupal na velké podium, kde z úst hlavního komentátora slyšel své jméno, užil si potlesk obecenstva a převzal dárkové předměty od zástupce Alltraining.cz. Nyní se už Karel připravuje na užití své hlavní výhry, kterou je měsíc online tréninkového vedením od samotného trenéra Vojty Berana zdarma. Sám konstatoval, že právě tato cena mu  pomůže splnit si svůj další cíl, kterým je dostat se do první stovky závodníků. My mu držíme pěsti a jsme rádi, že mu v tomto snu můžeme pomoci.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 30. 4. 2016  KPŽ v Hustopečích budou Super Bikeři losováni 29. 4. 2016.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT