Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Přijď se připravit na závod s Alltraining.cz aneb připrav se správně na příští bahenní lázně?

Publikováno | Sdílet:

Přijď se připravit na závod s Alltraining.cz aneb připrav se správně na příští bahenní lázně?

Další díl seriálu Kolo pro život nám počasí připravilo krásné bahenní lázně, a tak se krásná rychlá trať změnila doslova v závod o „holí život“ a všechny závodníky prověřila řádně i po technické stránce. Stejně jako tomu bylo na prvním závodě na Brdech, tak i v Boleslavi nechyběli dva vyvolení Super Bikeři, který si po celý den užívali VIP servis od tréninkového centra Alltraining.cz.

Na start sobotního závodu se postavilo mnoho bikerů. Kteří se vrhli do bahenní lázně s cílem podat maximální výkon a výsledek. Na dlouhé trati nechyběli ani naši dva Super Bikeři Marek Palman a Jan Šanda.

Ve třičtvrtě na deset se oba vyvolení sešli u stánku Alltraining.cz, s dobrou náladou a chutí se poprat se záludně jednoduchou blátem vyšperkovanou tratí. Chladné počasí, vítr, bláto a občasný déšť na 58km trati žádalo pořádnou dávku odvahy a hlavně i pečlivou předstartovní přípravu.

Rozcvička, předstartovní masáž, rozjetí, příprava a konzultace správného stravování a doplňování energie při výkonu v závodě, to všechno se nesmí podcenit. Proto již od ranních hodin zahájili naši Super Bikeři přípravu pod taktovkou trenéra Vojtěcha Berana a jeho týmu. Obzvláště rozjetí a zahřátí organismu se v chladnějším počasí by se nemělo brát na lehkou váhu. A tak Honza i Marek absolvovali rozjetí i o kousek delší a náročnější než v prvním teplém závodě na Brdech.

Spolu se Super Bikery vyrazilo na společné rozjetí i řada členů tréninkového centra Alltraining.cz a přidala se i celá řada běžných cyklistů. Nejprve se celá skupina, čítající téměř padesát bikerů, v klidu  rozjela po cílové drncavé louce, kde se seznámili s prvními kilometry po startu a dojezdem do cíle, nebyl opomenut nácvik základní techniky jízdy a pak následovalo projetí prvního stoupání a skupinové rozjetí po asfaltu, kde všichni pořádně zahřáli své tělo a připravili jej tak na start.

Projetí dojezdu mělo za úkol znalost trati ve finishi, kde  již Super Bikery nic nepřekvapí. Nácvik základní techniky měl za úkol získat základní jistotu na kluzkých kořenech, blátíčku a kamenech, které byly po delší době opět mokré a zrádné. 



Klouzavý terén nás tento rok v seriálu potkal poprvé, a tak nejen Super Bikeři měli plné ruce práce a všechny zúčastněné přínosně prověřil jak zvládli klouzat celým závodem. V cíli již pak všichni vzpomínali s úsměvem na klouzavé zážitky z trati, které jim okořenily náročnější bahnité sjezdy a stoupání.

Závod byl pro klimatické podmínky velmi náročný a těžký. Ani počasí nebylo úplně nakloněné cyklistice, a tak se mnozí vydali na trati ze všech sil. Ani mezi Super Bikeri tomu nebylo jinak. Jako první do cíle dorazil Marek. Hned v cíli byl plný dojmů a řekl, že byl spokojen, jak se perfektně připravil na závod a na trati nechal maximum a všechny síly, co v něm byly.

Po krátkém vyjetí probral výkon s trenérem Vojtěchem Beranem a objasnili si všechny uplynulé nově naučené poznatky, které jak Marek dodal velmi pomohli celému dnešnímu výkonu a i přesto, že od půlky závodu pršelo, si užil závod naplno a podařilo se mu ze sebe vydat maximum energie.



Do první poloviny startovního pole se vešel i Honza, který to sice na začátku přepálil, ale později zadumal nad radami obdržených z ranního předstartovního breafingu s Alltraining.cz, srovnal tempo dle pulzmetru a závod si dle jeho slov taktéž užil se vším všudy. Oba Super Bikeři se shodli, že jim velmi pomohlo intenzivnější rozjetí, které před tím spíše opomíjeli a jen tak před startem volně projeli.

Celý den byl zakončen vyhlášením na stupních vítězů a naši Super Bikeři, na nich stáli právem, za to jak se dokázali poprat s nejednoduchou, počasím technicky připravenou, tratí. Závěrem Honza i Marek dodali, že už se těší na další závod seriálu Kola pro život, kde opět rádi využijí opět společnou předstartovní přípravu pod vedením trenérů.

Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším skvělým výsledkům a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v JESTŘEBÍCH HORÁCH jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.


Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 18. 5. v JESTŘEBÍCH HORÁCH budou vylosováni Super Bikeři

v pátek 17. 5. 2013

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.
Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NÁŠÍ FOTOGALERII

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT