Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Přijďte se v Boleslavi opět připravit na závod s Alltraining.cz aneb Super Bikeři na start!

Publikováno | Sdílet:

Přijďte se v Boleslavi opět připravit na závod s Alltraining.cz aneb Super Bikeři na start!

Rozjezd seriálu Kola pro život zajistili pořadatelé na náročné trati nedaleko od Prahy opět v krásném slunečném dni. Na trati v Brdech připravili nejen brdky, ale do cesty se bikerům postavilo hned několik náročných kopců a technických pasáží, se kterými se úspěšně kromě všech účastníků prali i dva Super Bikeři. V péči trenérů s Alltraining.cz si pro závod v Brdech užívali Jarda Vrba a Michal Houška.

Oba pečlivě naslouchali rady trenéra Vojty Berana, aby posunuli své závodní dovednosti opět o kus dále a lépe tak zvládali závodní kilometry. Michal dorazil do zázemí Alltrainingu pln očekávání a rozhodnut si VIP závod užít naplno se vším všudy. Pro Jardu byl onen den opravdovým testem všech sil, když vyrazil ze západních Čech přímo ze služby bez zamhouření oka.

Po přivítání a úvodních informacích o průběhu dne se naši svěřenci začali plně soustředit na závod. Jaro první na sebe navlékli dárek v podobě dresu od firmy Lawi a oba vyvolení si nasadili dresy s titulem Super Biker. Dále přišla instruktáž jak správně doplňovat energii, zvolit tempo a pitný režim v závodě.

Během konzultace o závodní strategii bylo Jardovi i Michalovi mechanikem doladěno kolo a přidán GPS cyclocomputer a pulzmetr  od Garminu pro možnost profesionálního záznamu výkonu během závodu.  Úvodní protažení, kterého se zúčastnilo i mnoho další závodníků, kteří nechtěli nic ponechat náhodě, následovala aktivační masáži a všichni společně vyrazili na vedené rozjetí pod trenérským dohledem.

Start se nezadržitelně blížil, a tak všichni vyrazili na důležité rozehřátí na kole.  Dobře se rozjet bylo hlavně důležité pro Michala, který vyrazil na dlouhou trať spolu s ostatními 755 závodníky již v půl dvanácté.  Intenzivnější rozjetí bylo nejen pro naše Super Bikery velmi důležitým momentem v předstartovním zahřátí organismu.

Jak sám Michal říká: „Občas rozjetí trochu podcením, zejména tu intenzitu a interval v něm…  teď jsem se rozcvičil a rozjel velmi důkladně a cítím se perfektně rozehřátý a připravený na závod a věřím, že kopec po startu, který jsme si taktéž s Vojtou projeli, vyjedu lépe, protože vím jak je dlouhý a jak si hned v úvodu rozložím síly.“

Jaroslav mohl ještě chvíli odpočívat a soustředit se na svůj start o hodinu později a ještě tak ladit formu do posledních chvil před startem krátké trati na 33km a intenzivnější úseky v rozjetí zařadil až okolo dvanácté hodiny, tedy půl hodiny před startem.

Oba závodníci zvládli závod v plném nasazení a v cíli byli oba lehce nad 2 hodiny. Po dojetí do cíle, hned uvolnili na doporučení trenéra a pak se opět utábořili u stánku Alltraining.cz, kde na ně čekal opět servis hodný profi jezdců.

Po doplnění ztracené energie přišlo pečlivé protažení svalů, které si to za vydaný výkon plně zasloužili. Po osvěžení ve spršce následoval rozbor závodu a rozklíčování důležitých momentů na trati. A na samý závěr se oba Super Bikeři těšili na vyhlášení, kde obdrželi diplomy s rozborem závodu a dárečky od všech partnerů projektu.

Při rozloučení Jarda i Michal dodali, že si den skvěle užili a jsou rádi, že si odnášejí poukaz na systematický trénink, kterým svůj výkon posunou o kousek dále a těší se, že se vyvarují se chyb, které dosud v závodní přípravě dělali a jejich výkon byl zbytečně neúměrný vloženému úsilí.

Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším skvělým výsledkům a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Mladé Boleslavi jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

 

 Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

 

Pro závod  11. 5. V Boleslavi budou vylosováni Super Bikeři 10. 5. 2013

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod. Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII


Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT