Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Připravili jste se na závod správně jako Super Bikeři na finálovém závodě?

Publikováno | Sdílet:

Připravili jste se na závod správně jako Super Bikeři na finálovém závodě?

Posledními vylosovanými Super Bikery pro sezónu 2010 byli Jan Blahut, Veronika Skupierová, Vratislav Pietzyk a Jiří Špička. Všichni se sešli přesně v deset hodin a těšili se na návod na správné prožití závodního dne posledního dílu sezóny 2010.

Začali jsme opět rozcvičením, kde pod vedením fyzioterapeutky a celého týmu Alltraining.cz  všichni protáhli svaly, které pro chladné ranní počasí byly ještě v mnohých případech ztuhlé.  Tato základní aktivace proběhla již jeden a půl hodiny před samotným startem, a tak by tělo mělo být již velmi dobře připraveno na samotné rozjetí. Po protažení byl čas i na poslední lehké kousnutí do banánu či lehkého doplnění energie a za vysvětlení jak a co dělat v samotném závodě od trenéra Vojty Berana si všichni Super Bikeři užívali nezbytnou předstartovní masáž, která měla za úkol co nejvíce prokrvit svaly před samotným rozjetím a závodem.

Na samotné rozjetí se vydali Super Bikeři 50 min před startem. Po projetí prostranství startu a cíle si všichni dali intenzivní tří minutový úsek, kterým tělo připravili na intenzivní start a intenzitu v závodě samotném. „ Myslel jsem, že se po tomhle intervalu ani nerozjedu, ale fakt se mi jelo lépe, “ dodává Honza, který jel dnes první závod sezóny, když jako první Super Biker projel cílem.

Po projetí cílem se však ani jen z vyvolených nezastavil a hned se jel vyjet. „Okamžité volné projetí napomůže výrazně odstranění kyseliny mléčné a strečink s následnou masáží elektrostimulátoru Compex, zrychlí regeneraci mnohonásobně, a proto by tento postup měl být pro každého závodníka samozřejmostí.“ Dodává trenér Alltraining.cz.

Při vyhodnocení výkonu z pulzmetru Garmin si opět všichni Super Bikeři vychutnávali hlavně sacharidově volenou stravu tak, aby tělo dokázalo přijmout co nejvíce cukrů a opět se co nejrychleji doplnila spotřebovaná energie z předešlého výkonu. Nejlépe se umístila Veronika, která pod dnešním odborným vedením získala i celkově 3. místo ve své kategorii a již se těší na systematické tréninkové vedení, které, jak již sama doufá, promění její starty ve vítězné závody.

Vráťa a Jirka se zase těší na zátěžový test a přesné určení jejich tréninkových zón, které dle obecného vzorce, jak sami přiznali, moc neodpovídá realitě a celou svoji dosavadní přípravu měli zkreslenou.

V půl páté se všichni rozloučili při hlavním vyhlášení výsledků úsměvem a s odhodláním, že na budoucí sezónu budou trénovat již chytře!

PROTO NEVÁHEJTE A JIŽ NYNÍ ROZHODNĚTE, KDE STRÁVÍTE POSLEDNÍ ETAPU PŘÍPRAVY PŘED SEZÓNOU 2011.

Pojeďte s námi na Mallorcu, kde jsme pro vás připravili i speciální termín (22. 3 - 2. 4. Camp for KOLOPRO).

Pro jaro 2011 jsme pro vás připravili zcela novou koncepci přípravného tréninkového kempu na Mallorce s nadstandardními službami i ubytováním, které tréninkový kemp promění v exklusivní dovolenou, na kterou jen tak nezapomenete.

VÍCE ZDE!

ALLTRAINING MALLORCA SPECIALIZED TEST CYCLING CAMP 2011

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT