Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Připravili jste se na závod správně jako Super Bikeři na finálovém závodě v Odrách?

Publikováno | Sdílet:

Připravili jste se na závod správně jako Super Bikeři na finálovém závodě v Odrách?

Posledními vylosovanými Super Bikery pro sezónu 2011 byli Jiří Hegegy, Jan Winkler, Petr Zderadička, Broněk Polák. Všichni se sešli přesně v deset hodin a těšili se na návod na správné prožití závodního dne posledního dílu sezóny 2011.

Začali jsme opět rozcvičením, kde pod vedením celého týmu Alltraining.cz  všichni protáhli svaly, které pro chladné ranní počasí byly ještě v mnohých případech ztuhlé.  Tato základní aktivace proběhla již jeden a půl hodiny před samotným startem, a tak by tělo mělo být již velmi dobře připraveno na samotné rozjetí. Po protažení byl čas i na poslední lehké kousnutí do banánu či lehkého doplnění energie a za vysvětlení jak a co dělat v samotném závodě od trenéra Vojty Berana si všichni Super Bikeři užívali nezbytnou předstartovní masáž, která měla za úkol co nejvíce prokrvit svaly před samotným rozjetím a závodem.

Na samotné rozjetí se vydali Super Bikeři 50 min před startem. Po projetí prostranství startu a cíle si všichni dali intenzivní tří minutový úsek, kterým tělo připravili na intenzivní start a intenzitu v závodě samotném. „ Myslel jsem, že se po tomhle intervalu ani nerozjedu, ale fakt se mi jelo lépe, “ dodává Broněk, který jel dnes první závod sezóny.

Po projetí cílem se však ani jen z vyvolených nezastavil a hned se jel vyjet. „Okamžité volné projetí napomůže výrazně odstranění kyseliny mléčné a strečink, zrychlí regeneraci mnohonásobně, a proto by tento postup měl být pro každého závodníka samozřejmostí.“ Dodává trenér Alltraining.cz.

Při vyhodnocení výkonu z pulzmetru Garmin si opět všichni Super Bikeři vychutnávali hlavně sacharidově volenou stravu tak, aby tělo dokázalo přijmout co nejvíce cukrů a opět se co nejrychleji doplnila spotřebovaná energie z předešlého výkonu. Nejlépe se umístil Honza, který pod dnešním odborným vedením získal další pěkné umístění do sbírky a již se těší na systematické tréninkové vedení, které, jak již sama doufá, promění její starty ve vítězné závody.

Vráťa a Jirka se zase těší na zátěžový test a přesné určení jejich tréninkových zón, které dle obecného vzorce, jak sami přiznali, moc neodpovídá realitě a celou svoji dosavadní přípravu měli zkreslenou.

V půl páté se všichni rozloučili při hlavním vyhlášení výsledků úsměvem a s odhodláním, že na budoucí sezónu budou trénovat již chytře!

PROTO NEVÁHEJTE A JIŽ NYNÍ ROZHODNĚTE, KDE STRÁVÍTE POSLEDNÍ ETAPU PŘÍPRAVY PŘED SEZÓNOU 2012.

Pojeďte s námi na Mallorcu, kde jsme pro vás připravili i speciální termín (18. 3 - 28. 3. Camp for KOLOPRO).

Vyrazte na Slunnou Mallorcu 2012. Rádi bychom vás pozvali na III. ročník jarní exklusivní tréninkový kempu do ráje cyklistů na slunné Mallorce.

Výhodná cena již nyní... Více informací Zde!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT