Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Připravte se správně na rychlý závod společně se Super Bikeri pod trenérským vedením!

Publikováno | Sdílet:

Připravte se správně na rychlý závod společně se Super Bikeri pod trenérským vedením!

Příští sobotu nás čeká rychlý závod a velmi dobře obsazený závod. Využijte příležitosti a pojďte se na závod připravit s týmem Alltraining.cz.

Pod vedením trenéra si zažijte spolu s vylosovanými Super Bikery návod na správnou přípravu v závodní den tak, abyste byli úspěšní. Začínáme v 10:30 hodin u stánku Alltraining.cz a těšíme se na vás!

Na co byste neměli v sobotu zapomenout?

1. ROZJETÍ A ROZCVIČENÍ

Připomeneme si to na třech uplynulých závodech. Ve Varech na Karlovarském AM bikemaratonu Škoda Auto nás provázelo horko a start byl v prvé fázi do táhlého stoupání.

Mezi Super Bikery se představili Tomáš Bergl, Jan Škabrada, Jan Popp. Nikdo z nich se před startem nikdy moc nerozcvičoval, a proto bylo pro ně mnohé nové. Pro ostrý start jsme nemohli rozjetí a rozcvičení vynechat. Úsilí, které bylo vloženo do předstartovní přípravy, se všem vrátilo dobrým pocitem po samotném rychlém startu, kdy se nikdo nezahltil a po startu neztratil, tak jako doposavad.

V Chrudimi na Manitou Železné hory České spořitelny se na cyklisty nejdříve usmálo sluníčko, ale pak přišlo chladné počasí. Mezi Super Bikery se představili Jan Skořepa, Jiří Matějka a Hynek Svoboda. I ti nikdy nedávali rozcvičení před startem velký důraz a po absolvování krátkého intenzivního intervalu třicet minut před startem své tělo připravili na zdánlivě jednoduchý, rychlý a rovinatý závod. „Po startu se mi jelo výrazně lépe," dodává Honza po projetí cílem.

2. PRAVIDELNÉ DOPNĚNÍ ENERGIE A PITNÉHO REŽIMU

Ve všech závodech nepodcenili Super Bikeři ani doplňování energie. Vrazně to pocítili zejména Super Bikeři z Jeseníku, kteří na těžké trati Priessnitzovy padesátky České spořitelny doplňovali energii pravidelně a v závěru se jim tolik nedošlo. Dodali v cíli Jirka Pfeifer a Tomáš Onderka. Protože byly všechny uplynulé závody intenzivní, bylo vhodné po 30 minutách zakousnout první energetickou tyčku a poté pravidelně energii doplňovat každých 20 - 30 min ve formě gelů, tablet cukru či opět tyčinek.

Při dodržení pravidelného přijmu energie předešli Super Bikeři možnému energetickému deficitu a mohli naplno šlapat až do cíle. „Pravidelný příjem energie a pití mě pomohl nejvíce. Trenér Vojta Beran mi řekl, jak a kdy co jíst a cítil jsem se tak po celý závod plný energie,“ dodává Martin Hendrych, který byl tetím Super Bikerem z Jeseníku v cíli Priessnitzově padesátky.

3. UVOLNĚNÍ SVALŮ PO VÝKONU

„Neopomenout vyjetí se vyplatilo,“ dodal Honza ve Varech. Všichni Super Bikeři se po všech závodech jeli vždy na alespoň na deset minut vyjet volným tempem a zklidnili své tělo po závodním intenzivním zatížení. Jejich svaly se tak uvolnily a pod vedením trenéra se protáhli. Následovalo také uvolnění na myostimulátoru Compex a svaly všem rychleji povolily od bolesti. Při tom jim celý tým Alltraining.cz vysvětloval, co je správné v den závodu udělat a kde je potřeba se vyvarovat chyb. 

Trenér Vojtěch Beran v závěru dne  individuálně s každým probral průběh závodu získaný z dat uložených v pulzometru Garmin a upozornil na nedostatky a ve výkonu, kterých se Super Bikeři dopustili. Program byl vždy zakončen vyhodnocením při vyhlášení výsledků na pódiu, kde si všichni odnesli dárky od sponzorů a zkušební měsíc tréninku od Alltraining.cz, do kterého se všichni s chutí vrhli.

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" ve  Valticích startovat jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 17. 9. Ve Valticích budou vylosováni Super Bikeři 15. 9. 2011

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů.

Společné rozcvičení začíná vždy v 10.30 u stánku Alltraining.cz v prostranství cíle, společné rozjetí pod vedením trenéra v 11.00. Přijďte se s námi správně připravit na závod a vyvarujte se možných chyb, které negativně ovlivní váš výsledek v závodě.

Kompletní reportáže najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Biker.

Vyrazte na Slunnou Mallorcu 2012. Rádi bychom vás pozvali na III. ročník jarní exklusivní tréninkový kempu do ráje cyklistů na slunné Mallorce.

Výhodná cena již nyní... Více informací Zde!

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT