Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Spokojený Super Biker letos naposledy

Publikováno | Sdílet:

V sobotu 3. 10. 2020 proběhl zřejmě poslední závod ze seriálu Kolo pro život. Pro pravidelné účastníky to byla poslední možnost si v letošním roce zazávodit a tečka za aktuální sezonou. Zázemí závodu bylo na dlouhé startovací dráze v Hradčanech. Den v roli profesionálního sportovce s maximální péčí tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining si užil Miroslav Koval.

Míra jezdí na kole druhým rokem a v letošní sezoně to byl jeho třetí závod. Ze zprávy, že se stal Super Bikerem, byl nadšený. Po seznámení ho naši zkušení trenéři Vojtěch Beran a Adam Ptáčník zasvětili do služeb, které Alltraining nabízí a na co se může během celého dne těšit. Nejprve vyzvedli výživové suplementy od firmy Nutrend, našeho významného partnera v projektu Super Biker, který svými kvalitními produkty zásobuje všechny závodníky.  Protože je výživa před, během i po závodě velice důležitá, dostal Míra rady, kdy by který suplement měl použít, aby mu nedošla energie. Po odborné konzultaci ohledně profilu trati a správné techniky ve složitých úsecích následovalo krátké protažení a rozjetí s intenzivním úsekem. Předstartovní masáž pomohla připravit svaly na výkon a Míra byl tak maximálně připravený na závod.  Ve 12 hodin už stál na startu trasy C dlouhé 34 kilometrů a 440 metrovým převýšením.

Míra dorazil do cíle v parádním čase a celý závod vyhodnotil s naším trenérem Vojtěchem Beranem na základě dat z cyklopočítače Garmin.  Celý den zakončil na podiu, kde zhodnotil svůj den: „Dnešek byl parádní. Masáž, rozcvičení i rozjetí před samotným závodem jsou věci, které člověk většinou vynechá. Dnes jsem zjistil, že pomohou nastartovat a nabudit tělo a člověk je tak na závod připravený a může závodit od začátku až do konce. Nejvíce mi pomohly rady ohledně správné výživy a doplnění energie během závodu. Stejně tak rady ohledně trati a intenzivní úsek během rozjetí. Už se těším na měsíční trénink s Vojtěchem Beranem a na jeho další rady ohledně cyklistiky."

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT