Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Super Biker a Chytří traséři od Alltraining.cz projeli Železnými horami

Publikováno | Sdílet:

Super  Biker a Chytří traséři od Alltraining.cz projeli Železnými horami

Tuto sobotu se v rámci seriálu Kola pro život startovalo v Chrudimi. Závod v lokaci Železných hor patří mezi vůbec nejstarší v celém seriálu, a proto je jeho prestiž vždy na vysoké úrovni. Každý totiž zná schody vedoucí hned od startu. Tak přesně to je KPŽ Manitou Železné hory.

A ani na tomto závodě nemohlo chybět trio našich chytrých trasérů. Chrudimská trať patří mezi vůbec nejdelší v seriálu a to i na kratší ,,céčkové,, trati. Úctyhodných 68 km měřící trasa B je tak oříškem i pro zkušené bikery. Pokud chcete takto dlouho trať zdolat, správné rozvrhnutí sil je nedílnou součástí vašeho sportovního výkonu.


Ale jak na to když ještě nemám tolik zkušeností, nebo je to dokonce můj první závod? To je jednoduché. Využijete jednoho z našich rádců na trati. Všichni je znají jako Chytré traséry. A jak tato pomoc funguje, vám popíše sám trasér Honza Horváth, který si v Chrudimi střihl traséra číslo 1. S dvanáctým závodem Kola pro život jsme se podívali do Chrudimi, kde se opět jely tři trasy. Pro více sportovně založené a natrénované cyklisty čekala trať B namotaná na 68 km, pro rychlíky trať C 40 km, a pro děti, popřípadě rodiny s dětmi, 19 km dlouhá „déčková“ trasa. Každá z tras, krom té nejkratší, měla svého traséra. Na distanci 68 km byli jako vždy připraveni dva traséři, na „céčko“ jeden.

Na mne opět čekala ta dlouhá, hodinu za vítězem (Chytrý trasér 1), takže vyjíždím jako první. Po startu je důležité, pro přední závodníky, najet si co nejvíce dopředu, protože se jedou schody lemovány davy diváků. Stejně je sjede zhruba prvních 100 cyklistů, pak přijde špunt a musí se pěšky. Následně se jede po asfaltce zhruba 5 km, kde závodníkům říkám, že je důležité vybojovat si dobrou pozici, takže si vlezu na špic a tahám silnější tempo. To se opravdu vyplatí, protože velká část trati je složena ze singletracků a kořenů, kde prostě není šance na předjetí a zbytečně ztratí místa. Do kopce se snažím povzbuzovat a pomáhat. Kritické místo - průjezd kolem stromu plného vos naštěstí proběhl bez utrpení.


Směrem k cíli začínají sice krátké, ale profoukané asfaltky, kde jdu zase na čelo a dělám zavětří závodníkům za mnou. Dojíždíme k cíli, před posledním sjezdíkem je už pouštím před sebe a máme to za sebou. Opět spokojenost s výkony závodníků, jelo jim to skvěle. Asi největší pochvalou za dobře odvedenou práci je mi poděkování závodníka, který za námi přišel po závodě do stánku. Pochválil tak naše výkony a popřál hodně štěstí do dalšího trasérování.


SuperBiker

Pro sobotní závod byl z hojného počtu soutěžících vylosován mladý budoucí závodník Marek Šimáček, původem motokrosař, jež musel kvůli zranění předčasně ukončit svou závodní sezonu. Marek je od prvního pohledu sportovec tělem i duší, a proto si hned našel jiný sport motokrosu alespoň trochu podobný. A co jiného s řídítky si vybrat než právě MTB kolo.

Závod v Chrudimi byl tak pro Marka vůbec prvním v životě, a tak jsme rádi, že ho prožil právě s námi. Hned ráno se sešel lehce nervózní se zástupcem Alltraining.cz Vojtou Beranem, který mu předal mnoho cenných rad zkušeného závodníka.

Mimo to Marek dostal podporu v podobě výživy Nutrend, GPS sporttestru Garmin a chytrého superbikerského dresu. Absolvoval protažení s týmem závodníků Alltraining.cz-Lawi teamu a následně se s nimi pod Vojtovým vedením jel důkladně rozjet. Celá skupina si najela i úvodní technickou pasáž na schodech a poté už přišla na řadu jen předzávodní masáž, aby se nohy před závodem pořádně prokrvily. Marek vyrazil na start v doprovodu naší trasérky Terky Beranové, která společně s ním jela trasu C.

Po dojetí byla na Markovi vidět velká spokojenost. Celý den si velice užil a na závěr si vystoupal i na velké podium, kde mu byly předány ceny od našich partnerů. My mu touto cestou přejeme mnoho sportovních úspěchů ať už v motokrosu, tak i na kole, protože řídítka jsou jen jedna!

 Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším vynikajícím výsledkům, a chtěli byste závodit v seriálu Kolo pro život jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se už nyní na Alltraining.cz. 


Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 5. 9. 2015  Znojmo Burčák Tour Kooperativy budou vylosováni Super Bikeři 4. 9. 2015.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT