Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Super Biker na Giant lize spurtoval co mu síly stačily a opět třetí místo pro Alltraining.cz

Publikováno | Sdílet:

Super Biker na Giant lize spurtoval co mu síly stačily a opět třetí místo pro Alltraining.cz

Větrný středeční závod Giant Ligy byl opět uspěšný pro jezdkyni Terezu Trefnou, která vybojovala pro Alltraining.cz třetí místo. Super Biker si užil závod s maximální podporou a spurtoval ve větru na prémie seč mu síly stačily.

Čtrnáctý díl GIANT LIGY – Grand Prix SIVRES a.s. se stal jedním z nejlépe obsazených závodů v letošním roce. Hlavní pozornost byla tentokrát upřena na čtyřnásobného mistra světa a zlatého paralympionika Jirku Ježka (Tusnad Cycling Team). Z etapového závodu Eneco tour dorazil František Raboň (výběr ČR), vedle něho na startovní pásce byl i letošní vítěz etapového závodu Vysočina a druhý muž letošního mistrovství ČR Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool Author). Nechyběl ani čerstvý mistr MTB/24hod Tomáš Kozák (Hepos Plzeň).

Za slunečného počasí, ale velmi silného větru tak vyrazila necelá stovka jezdců do prvních kilometrů závodu. Početní převahu tentokrát měli jezdci Sparty a německé formace z Ratisbony Regensburg v čele s Martinem Boubalem. A právě díky převaze obou týmů se ze začátku dařilo i lídrovi seriálu Nesvedovi (AC Sparta), který s přehledem vyhrál první dvě bodování.

Po třetí bodovačce, tedy na 15. km, nastoupil Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool Author) a jediný kdo na jeho atak zareagoval, byla dvojice František Raboň (výběr ČR) a Martin Hačecký (Atlas personal). Na poslední chvíli trojici uprchlíků doskočil Petr Pučelík, hlavně díky stíhací jízdě Tomáše Hrubého (oba Sparta), který však záhy odpadl.

Tahle velice silná čtveřice ukrajovala kilometry a rychle se začala vzdalovat pelotonu. V hlavním poli pronásledovatelů se pak již nenašla dostatečně silná skupina tahounů, která by uprchlíky sjela. Ti si tak mohli rozdělovat body a kontrolovat pozici před pelotonem. Po necelých 25 km vzorné spolupráce dojelo kvarteto celé startovní pole o jeden okruh. To už měl i František Raboň (výběr ČR) obrovský bodový náskok a mohl se tak radovat z dalšího vítězství na Grand Prix v Plzni.

V pelotonu, který se smířil se ztrátou okruhu, se jezdci mohli soustředit již jen na soutěž aktivity KISS proton prestige, kde znovu dominoval Michal Plesník (Alpine Pro Author). Plesník si tak zajistil vítězství v měsíci srpnu. V ženách rozhodl tentokrát závěrečný spurt, který s přehledem vyhrála cyklokrosová reprezentantka Jana Kyptová (Johnson Controls ) před Dagmar Labákovou (Dukla Praha) a Terezou Trefnou (Alltraining.cz). Juniorům v závěrečném spurtu kraloval další reprezentant Petr Vakoč (Dukla Praha).

Super bikera si tentokrát vyzkoušel Lukáš Lexa. Podařilo se mu našlapat při spurtech na prémie  1125 W. Pochvaloval si zejmena předstartovní péči a protažení s Terezou, rozjetí pod dohledem trenéra Vojty. Ocenil také přehledný displej na budíku Garmin a karbonové kolo Zipp. To se prý točilo úplně samo. Nyní se již se těší na systematické tréninkové vedení od Alltraining.cz a správné efektivní trénování dle tréninkového plánu ušitého na míru.

GP SIVRES a.s. 25. srpna 2010

Čas vítěze: 1:10.45 h 55 km

1. místo František Raboň (výběr ČR) 31b+kolo

2. místo Martin Hačecký (Atlas Personal) 19b+kolo

3. místo Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool Author) 16b+kolo

4. místo Petr Pučelík (AC Sparta Praha) 8b+kolo

5. místo Marek Mixa (ASC Dukla Praha) 18b

6. místo Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) 12b

7. místo Josef Soukup (Duratec Jabor uhelné sklady) 6b

PowerBar Cup Juniorů

1. místo Petr Vakoč (Dukla Praha)

2. místo David Rajs (TJ ZČE Cyklistika Plzeň)

3. místo Lukáš Smola (CK Windoors Příbram)

Sýkora sportswear Cup (ženy)

1. místo Jana Kyptová (Johnson Controls)

2. místo Dagmar Labáková (Dukla Praha)

3. místo Tereza Trefná (Alltraining.cz)

KISS Proton prestige (soutěž aktivity)

1. místo Michal Plesník (Alpine Pro Author) 9b

NaCesty.cz CUP (soutěž jezdců nad 40let)

1. místo Jiří Tobrman(Duratec – Jambor uhelné sklady)

Alltraining.cz CUP (Watty ve spurtu)

1. místo Lexa Lukáš (Alltraining.cz) 1125W

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT