Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Super Bikerka na stupních vítězů!

Publikováno | Sdílet:

Super Bikerka na stupních vítězů!

Třetí a čtvrtý závod seriálu Kolo pro život byly ve znamení horkého letního dne. To předpokládá věnovat přípravě na závod zvýšenou pozornost. Zatímco v Jestřebích horách se v dresech Super Biker představili cyklističtí nováčci, na Orlíku potvrdila Super Bikerka super cyklistickou formu, když vybojovala stupně vítězů. A jak si užili na obou závodech svůj VIP den naši vylosovaní?

Tři vyvolení Super Bikeři svěřili svůj závodní den do rukou profesionálů a vydali se poměřit síly s ostatními cyklisty. Třetí díl seriálu Kolo pro život se konal v Jestřebích horách v malebné krajině plné kopců a krásné přírody. Byli vybráni Petr Beneš, Marek Popek a Andrea Bílková.


 
Protože se už od rána bylo cítit neklamné znaky velmi teplého dne, přichystal Alltraining.cz pro Super Bikery ve svém stánku velký barel s vodou. Už po rozcvičce si někteří z trojice dolévali své bidony. Bylo jasné, že při závodě bude pěkné vedro. Při rozcvičce, kde si Super Bikeři rozehřáli a protáhli všechny důležité svaly, si všichni libovali, jaký krásný trávníček pro nás místní fotbaloví nadšenci připravili. Následovala příprava kol. Připevněny byly přístroje Garmin sloužící k měření tepové frekvence a také jako navigace a tachometr - to vše v jedné šikovné krabičce. Super Bikerům bylo vše nachystáno tak, aby se před závodem nemuseli ničím stresovat: připraveny pro ně byly startovní čísla, přístroje Garmin, dresy od firmy Lawi a také sportovní výživa a spousta tekutin - vody a iontových nápojů. Samozřejmě všichni tři dostali předstartovní masáž.
 
 
Po masáži se již všechno točilo kolem startu – zbývala hodina do startu, nejvyšší čas na rozjetí pod odborným dohledem trenéra Vojty Berana spolu s ostatními členy Alltraining.cz. Po půl hodině důkladného rozjíždění se všichni vrátili do stánku Alltrainingu, dolili si vodu do bidonů, Vojta přidal ještě pár důležitých instrukcí k závodu: jak mají jet, čeho se vyvarovat a jak se chovat za takhle teplého počasí. A už byl čas přesunout se na start.
 
 
V pravé poledne byl závod odstartován. V horkém počasí byla trasa závodu nekonečná a technické pasáže byl pro Super Bikery opravdovým oříškem...
 
Stejným způsobem vše probíhalo i při čtvrtém závodě na Orlíku, kde bikery k horku čekal navíc velmi rychlý start. Mezi Super Bikery se nám pro změnu představili Zuzana Neckářová, Pavel Horák a Jiří Kohoutek, kteří již patří mezi ostřílené cyklisty. Ani tito zkušení závodníci nevynechali řízené rozjetí s celým předstartovním breafingem. Ostatně využilo jej i mnoho dalších bikerů v areálu Vystrkov. 
 Protože byla trať těžká, strávila na ní většina závodníků víc jak dvě a půl hodiny. Právě proto bylo důležité hlídat pravidelný přísun energie, na který mnozí zapomínali a pitný režim kvůli obávaným křečím.
 
 
„Správné rozjetí, převody, jak vhodně jíst a pít - vše prostě klapalo tak, jak mělo," prozradila v cíli třetí mezi ženami naše Super Bikerka Zuzka
Na Orlíku i v Úpici nám přálo teplé slunečné počasí. Teploty během poledne zejména na Orlíku již byly velmi vysoké. „Ani při takovém závodě se zahřátí v podobě rozjetí a protažení nesmí vynechat. Nemůže však být tak intenzivní a dlouhé. Při samotném závodě je třeba pravidelně pít, závodníci by se měli vyvarovat suchého pocitu v ústech a ze suplementů nedoporučuji v tomto počasí metabolické urychlovače typu kofein, guaranu a další. Ty totiž způsobí jedině větší dehydrataci organismu a podpoří vznik křečí vyčerpaného organismu. Pro větší pocení je vhodný iontový nápoj, dávkovat v poměru 1:3 (iontový nápoj: voda)," radí trenér Vojta Beran.



Závěrem se Super Bikeři dověděli i zásadní chyby po dojezdu do cíle. „Mnozí sportovci stojí po dojezdu do cíle přímo na pásce, vyměňují si dojmy z uplynulého závodu a nohy jim ztuhnou tak, že pak často nemůžou ani odejít. Své Super Bikery proto vždy po dojetí rovnou posílám na volnou 10-15 minutovou projížďku, aby se jejich tělo rychleji uklidnilo do běžného režimu a nahromaděný laktát mohl z těla pryč. Až potom je čeká další program. Toto takzvané „vyjetí“ doporučuji úplně všem závodníkům. Pomůže urychlit regeneraci a nohy je pak budou bolet méně a budou se cítit výrazně lépe,“ dodává trenér Alltraining.cz.
„Vyjetí po závodě jsem nikdy nedělal. Když mi to tady vše včetně strečinku naordinovali, nebránil jsem se a opravdu se cítím výrazně lépe. Hlavně mě nohy tolik nebolí!“ dodal po důkladném uvolnění Jirka, kterého při závodě chytla křeč.
Všichni Super Bikeři si užili skvělý den v rukou profesionálů a poznali, jaké to je, když se jim naplno věnují lidé, kteří znají potřeby závodníků profesionálů, ale i amatérů a kteří rádi poradí všem, kteří o radu stojí a potřebují pomoci s vylepšením svého tréninku, výkonnosti či závodního dne.
 
 
Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším skvělým výsledkům a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" ve Vrchlabí jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.
 
 
                                               Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!
 
                 Pro závod  23. 6. Ve Vrchlabí budou vylosováni Super Bikeři 21. 6. 2012
                                       Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.
 
 
Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod. Začínáme vždy v 10:20 u našeho stánku v prostranství cíle.

KOMPLETNI REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII
 
 
Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT