Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Superbikerka a Chytří traséři od Alltraining.cz proletěli rychlostí blesku znojemskými vinicemi

Publikováno | Sdílet:

Superbikerka a Chytří traséři od Alltraining.cz proletěli rychlostí blesku znojemskými vinicemi

Znojmo je městem vinařů, vinné révy, rozlehlých vinic, útulných sklípků, ale také i místem pro cyklistiku velmi vhodným. I proto se v tomto kraji dosahuje každoročně rekordů v počtech závodníků účastnících se největšího seriálu závodu horských kol u nás. Kolo pro život Znojmo burčák tour Kooperativy rozhodně stálo za to!

Ani tentokrát u toho nechybělo trio našich Chytrých trasérů jež pomáhali držet tempo i zbloudilým duším, jež to předchozí den lehce přehnali v místních sklípcích. Obsazení bylo opět stejné. Dva vodiči na dlouhé trati a jeden na kratší céčkové. Vzhledem k rychlému profilu trati byl jejich cíl jasný. Nastavit plynulé tempo a držet kompaktní skupiny, protože jedině takové mají šanci na dosažení vynikajícího výsledku. A jak se jim to dařilo? To si přečtěte přímo od nejpovolanějšího. Trasér číslo 1 Honza Horváth, který Vás o svém počínání informuje již několik závodů, nezklamal ani tentokrát.

Kolo pro život se pomalu, ale jistě blíží ke konci, tak na řadu přišel závod ve vinařském kraji Znojmo Burčák Tour Kooperativy. Jak už je zvykem na Kole pro život,byly opět připraveny 3 trasy. Profil závodu naznačuje, že se pojede opravdu rychle a odstupy mezi závodníky na 57 km trati budou minimální. Limit pro traséra 1 nebyl stanoven jako vždy na hodinu, ale zkrácen o 15 minut, jedu tedy 45 minut za vítězem. S kvalitním rozjetí se vydáváme na start, který je mimo areál zázemí a pomalu se chystáme. Po menším smotku těsně po startu (tímto se slečně ještě jednou omlouvám) nás čeká poměrně dlouhá asfaltka z kopce, kde každý jede rychle a nahání cenný čas. Jak jsem psal výše, tak trať je opravdu jen rovina a vybudovat si místo ve skupině, kde se prostřídáte a pojede slušné tempo, je k nezaplacení. Na tomto typu trati jsem se hodněkrát setkal s tím, že závodník jel zabudovaný ve skupině ale odpadával, čímž odpojoval skupinu, tak jsem vždy vyplnil vzniklou mezeru nebo jim pomohl se dotáhnout zpátky. Na vyfoukaných asfaltkách jsem chodil vždy na čelo a tahal, to závodníci ocenili a pošetřili síly na závěr závodu. Cíl byl na menším kopci, který se dal vyšpurtovat, takže kdo pošetřil, byl ve výhodě. Do cíle přijíždím se skupinou asi 42 minut za vítězem, spokojenost na obou stranách, jak na mojí tak ze strany závodníků.

SuperBiker

Pro sobotní závod se stala naší šťastnou vyvolenou znojemská rodačka Šárka. Když se s ní zástupci Alltraining.cz spojili, měla obavy z toho, že je mezi cyklisty začátečník a neví , zda našemu projektu vyhovuje. Ale to je přesně to o co v této akci jde. Ukázat začínajícím závodníkům jak k závodu přistoupit od samotného rána. A proto jsme Šárce připravili krásný den plný nevšedních zážitků, které jen k závodění patří. Šárka tak hned při první schůzce dostala plno cenných rad a nejen to. Samozřejmostí je i výživa od firmy Nutrend, jež jí v jejím počínání pomohla udržet stálý přísun energie. Mimo jiné vždy věděla kde se na trati nachází, protože na řídítkách jí na vše upozorňoval gps computer Garmin. A o to že jí na trati zaručeně nikdo nepřehlédl se staral náš chytrý dres od firmy Lawi. Šárka absolvovala se závodníky Alltraining.cz- Lawi teamu rozcvičku a pod dohledem trenéra do zkusila i opravdové předzávdné rozjetí. Na start jí dokonce doprovodila i naše trasérka Tereza a dodala jí poslední potřebné rady. Do cíle dorazila Šárka s úsměvem na rtech a ten jí neopouštěl po zbytek dne. Ani když stoupala na velké podium pro potlesk a věcné ceny od našich partnerů.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 19. 9. 2015  KPŽ Plzeňská 50 budou vylosováni Super Bikeři 18. 9. 2015.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT