Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Traséři ve Vrchlabí a Drásalovi rozdávali rady a udávali tempo

Publikováno | Sdílet:

Traséři ve Vrchlabí a Drásalovi rozdávali rady a udávali tempo

Každý zná pocit vyčerpání, únavy a těžkých nohou, které vznikly snahou podat, co nejlepší a nejvyšší výkon. Jak předejít tomu, abyste se do takových situací neostávali? Využijte trenéry a chytré traséry tréninkového centrum Alltraining.cz a přijďte si pro radu. Na každém závodě jsme tu pro vás a pomáháme všem, kdo si chtějí závod užít a i se zlepšit.

Jak na to? Začněte s námi již od rána

Víte, že nepřipravené tělo nemůže podat ani padesátiprocentní výkon? Je tomu opravdu tak, a proto můžete využit již od ranních hodin v zázemí závodu hromadné rozcvičení s trenéry Alltraining.cz. Protáhneme svaly, vyrazíme na krátké projetí, kde metodicky správně nastartujeme organismus a řekneme si, kde dát při závodě pozor a kde naopak přibrzdit. Přidejte se k nám i vy. Začínáme vždy v 10 hodin nebo 2 hodiny před startem hlavní trasy závodu.

Využijte i naše chytré traséry na trase

Následujte jednoho ze tří našich trasérů (vodičů). Výrazně oblečení jezdci a tempaři vám na trase závodu metodicky a technicky pomohou zvolit správné tempo ve třech výkonnostních stupních. Cílem tohoto projektu je naučit účastníky odhadnout správné tempo během celé doby závodu a poradit, jak řadit, jíst, pít a jak volit optimální stopu jízdy. Užijte si svůj závod naplno a předejděte nepřiměřenému vyčerpání.

Jsme tu pro vás i po závodě – využijte naše metodické poradenství po celý závodní den
Zastavte se na stánku Alltraining.cz a získejte od zkušených trenérů rady, které pomohou zlepšení vašeho sportovního výkonu, zdraví, či jen otevřou další vaše obzory.

 

Jak byli naši traséři nápomocní na posledních dvou závodech ve Vrchlabí a na Drásalovi?

Na trasách B a C radili, jak se poprat s velmi náročnou kopcovitou tratí. Zejména na trase B bylo velmi důležité si optimálně rozvrhnout tempo, aby závodníci vydrželi až do cíle. Přesně od těchto věcí je trati Chytrý trasér, který jede rovnoměrné tempo od začátku až do konce. Ve Vrchlabí bylo dále velmi důležité v dlouhých kopcích doplňovat energii, která je nezbytná pro samotný výkon a výskyt křečí. Rozhodujícím faktorem na trase B byl poslední kopec na Tetřeví boudy, kde se rozhodovalo a úspěchu nebo neúspěchu. Mnohým závodníkům, zde v cyklistickém slangu tzv. „došlo“ a to je čemu předejdete, když se budete držet Chytrého traséra.

Drásal je ať se jedná o jakoukoliv délku velmi náročným závodem jedním z nejtěžších v celém seriálu. Na trase B bylo velmi důležité nepřecenit své síly hned v prvním kopci, protože závod měřil 57 km a měl přes 2000 výškových metrů, takže na závodníky čekala ještě velmi dlouhá náročná jízda. Pohledem traséra číslo 1, který jel s odstupem 1:20 na vítěze. Trasérem byl bývalý reprezentant a olympionik v dráhové cyklistice Adam Ptáčník: „Absolvoval jsem již několik závodů jako trasér a vidím stále se opakující chyby, jako jsou přepálení tempa na začátku závodu (přecenění sil), velice často vidím špatně zvolenou výšku sedla, velmi důležitý aspekt pro celý výkon na kole a v závodě. Když se vrátím, konkrétně k závodu Drásal, kde byly krásné, náročné a rychlé sjezdy, je na mnohých vidět, že 

z kopce jedou na náhodu a svůj stroj nemají pod kontrolou. Od toho tady jako Chytrý trasér jsem, abych poradil, jakou stopu a rychlost se sjezdu zvolit. Každý by si měl uvědomit na co má a měl by jezdit podle svých možností. Protože jsem i trenérem v technice, velmi rád poradím se vším ať v zázemí závodu na stánku Alltraining.cz nebo při samotném závodě. Stejné to je i v náročných výjezdech, kde velký počet závodníků  a závodnic jde pěšky. Od toho je Chytrý trasér také a nebojte se mě nebo jiného traséra oslovit a zeptat se na radu. Stačí málo a kopec místo pěškobusem pojedete na svém stroji mnohem rychleji.  Už se těším na další závod a doufám, že Vás se mnou pojede co nejvíce!“

VYZKOUŠEJ I TY DEN PROFESIONÁLA A STAŇ SE SUPERBIKEREM A POZNEJ, JAKÉ TO JE, VÍCE INFORMACÍ A PŘIHLÁŠKY ZDE.  NEVÁHEJTE VYUŽÍT TRENÉRSKÉ SLUŽBY ALLTRAINING.CZ PRO ZÁVOD 21. 7. 2018 V RÁMCI SERIÁLU KOLA PRO ŽIVOT NA KARLŠTEJNĚ.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus, jak nastavit správný posed, poradit s tréninkem a dalších mnoho věcí týkající se cyklistiky. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

!!!ZAČÍNÁME V 10:00 U NAŠEHO STÁNKU V PROSTRANSTVÍ CÍLE!!!

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

 

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT