Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Traséři z Alltraining.cz radili v Brdech jak chytře zdolat těžkou rozmáčenou trať

Publikováno | Sdílet:

Traséři z Alltraining.cz radili v Brdech jak chytře zdolat těžkou rozmáčenou trať

Stejně jako minulé sezóny, ani tento ročník Kola pro život nebudou na startu chybět chytří traséři z tréninkového a regeneračního centra Alltraining.cz. Tým trenérů v závodní den neradí jen na trase, ale pomáhá i se správnou přípravou před startem. Připojte se k nám i vy již teď v Hustopečích a připravte se na závod s námi chytře. Začínáme vždy v 10 hodin u stánku Alltraining.cz.

Na startu trasy B radili dva chytří traséři, kteří pomáhali s volbou tempa a správným průjezdem terénem všem  závodníkům. Chytrý trasér 1 pomáhal závodníkům, kteří měli v plánu dojet 45-60 minut po vítězi závodu a chytrý trasér 2 měl dojezd 90-120 minut za vítězem. Na trati C nechyběl chytrý trasér 3, který dojíždí 45-60 minut za vítězem.

Cílem traséru je poradit závodníkům jak si správně rozložit síly, jak správně pít, řadit, nebo jako optimální stopu zvolit ve sjezdu. A právě poslední jmenovaná služba se stala v sobotu nejdůležitější. Trans Brdy patří k technicky náročnějším tratím, kde technika sjezdu hraje velkou roli na konečném pořadí. Sobotní aprílové počasí navíc proměnilo trať k nepoznání a uklouzané sjezdy dělaly problémy i ostříleným jezdcům.

Libor, který se přidal k chytrému traséru v druhé polovině závodu, se s námi v cíli podělilo pocity ze závodu. „I přesto, že mám celoodpružené kolo tak sjezdy nejsou moji silnou stránkou, když mě za půlkou závodu dojel trasér, poradil mi, abych ve sjezdu posunul zadek více za sedlo a nepropínal ruce. Za poslední občerstvovačkoujsem se cítil docela dobře, proto jsem se rozhodnul vystupňovat tempo a v cíli jsem byl o 3 minuty před trasérem, čímž jsem si vylepšil můj nejlepší výsledek v KPŽ.“ Po závodě přišlo do stánku Alltraining několik závodníku podělit se o dojmy z prvního závodu včetně Libora, který se hned ptal, kdy třídenní kemp techniky na horském kole, aby zlepšil techniku i jistotu jízdy v terénu a mohl si užít další pohodové starty. S radostí se dozvěděl, že hned v pauze mezi závody může vyrazit zlepšovat techniku s začínajícími cyklisty na Churáňov od 26. - 28.května nebo 9. - 11.června na kemp pro pokročilé do Krkonoš na Benecko.

Kdo je tedy Chytrý trasér?

Chytrý trasér vás dovede k vašemu vysněnému cíli! Vyzkoušejte vodiče, který pomůže splnit váš sen!
Následujte jednoho ze tří našich trasérů (vodičů). Výrazně oblečení jezdci a tempaři vám na trase závodu metodicky a technicky pomohou zvolit správné tempo ve třech výkonnostních stupních.
Cílem tohoto projektu je naučit účastníky odhadnout správné tempo během celého závodu a poradit, jak řadit, jíst, pít a jak volit optimální stopu jízdy.

Užijte si svůj závod naplno a předejděte nepřiměřenému vyčerpání. Jsme tu pro vás zdarma a v Hustopečích se těšíme na viděnou! Nezapomeňte i na přípravu svého organismu pod vedením trenérů. Začínáme vždy v 10 hodin u stánku Alltraining.cz.

Držte se trasérů podle svého vytyčeného cíle:

Chytrý trasér 1 trasa B 45–60 min. za vítězem
Chytrý trasér 2 trasa B 90–120 min. za vítězem
Chytrý trasér 3 trasa C 45–60 min. za vítězem


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT