Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Zlepšete svůj výkon a přijďte se v sobotu v připravit na závod s karlovarskými Super Bikeri

Publikováno | Sdílet:

Na co byste neměli již v sobotu na Karlovarském AM bikemaratonu škoda auto zapomenout? Připravili jsme pro vás tři základní rady, které pomohou k lepšímu sportovnímu zážitku a lepšímu výsledku...

1. ROZJETÍ A ROZCVIČENÍ

Připomeneme si to na uplynulých čtyřech závodech. Ve Vrchlabí na Špindl Tour nás provázelo velmi teplé počasí a start byl v prvé fázi do těžkého stoupání. Mezi Super Bikery se představili Josef Novák, Marek Divík, Ondřej Majerčík. Nikdo z nich se před startem nikdy moc nerozcvičoval, a proto bylo pro ně mnohé nové. Pro ostrý start jsme nemohli rozjetí a rozcvičení vynechat. Úsilí, které bylo vloženo do předstartovní přípravy, se všem vrátilo dobrým pocitem po samotném rychlém startu, kdy se nikdo nezahltil a po startu neztratil, tak jako doposavad.

Na Karlštejně se na cyklisty po vydatných deštích v týdnu opět usmálo sluníčko, ale doprovázené chladnější počasím. Mezi Super Bikery se představili Petr Korbička, Ivo Růžička, Lucie Drtinová. I ti nikdy nedávali rozcvičení před startem velký důraz a po absolvování krátkého intenzivního intervalu třicet minut před startem své tělo připravili na zdánlivě jednoduchý, rychlý a zpočátku rovinatý závod. „Po startu se mi jelo výrazně lépe," dodává Petr po projetí cílem.

2. PRAVIDELNÉ DOPNĚNÍ ENERGIE A PITNÉHO REŽIMU

Ve třetím závodě na Zadově na Šumavském maratonu bylo velmi chadné počasí a v závěru trati nejen na Super Bikeri čekal vydatný déšť. Mezi vyvolenými se představili Pavel Vlnas, Pavel Hnyk, Zdeněk Víšek, Karel Blecha, Petr Gryga, Richard Gryga. Protože byl uplynulý závod intenzivní a chladné počasí tělo velmi vyčerpávalo, bylo vhodné již po 20 minutách zakousnout první energetickou tyčku a poté pravidelně energii doplňovat každých 20 -30 min ve formě gelů, tablet cukru či opět tyčinek. Při dodržení pravidelného příjmu energie předešli Super Bikeři možnému energetickému deficitu a mohli naplno šlapat až do cíle. „Pravidelný příjem energie a pití mě pomohl nejvíce. Trenér Vojta Beran mi řekl, jak a kdy co jíst a cítil jsem se tak po celý závod plný energie,“ dodává Zdeněk v cíli Šumaváka.

3. UVOLNĚNÍ SVALŮ PO VÝKONU

Ve čtvrtém závodě na Ještědu na Ještěd Tour Kooperativy na všechny čekalo dusno, velká porce převýšení a těžká trať i po technické stránce. Jako Super Bikeři se představili František Horčička, Jaroslav Bendl, Ondřej Majerčík .„Neopomenout vyjetí se vyplatilo,“ dodal Franta v cíli. Všichni Super Bikeři se na všech závodech jeli vždy alespoň na deset minut vyjet volným tempem a zklidnili své tělo po závodním intenzivním zatížení. Jejich svaly se tak uvolnily a pod odborným vedením se protáhli. Následovalo také uvolnění na myostimulátoru Compex a svaly všem rychleji povolily od bolesti. Při tom jim celý tým Alltraining.cz vysvětloval, co je správné v den závodu udělat a kde je potřeba se vyvarovat chyb. 

Trenér Vojtěch Beran v závěru dne  individuálně s každým probral průběh závodu získaný z dat uložených v pulzometru Garmin a upozornil na nedostatky a ve výkonu, kterých se Super Bikeři dopustili. Všechny závody byly zakončeny vyhodnocením při vyhlášení výsledků na pódiu, kde si všichni odnesli dárky od sponzorů a zkušební měsíc tréninku od Alltraining.cz, do kterého se všichni s chutí vrhli.

Odstraňte své slabiny již v Karlových Varech a přijďte se rozcvičit pod vedením trenérů z Alltraining.cz!

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Karlových Varech startovat jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 20. 8. Karlových Varech budou vylosováni Super Bikeři 18. 8. 2011

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů.

Společné rozcvičení začíná vždy v 10.30 u stánku Alltraining.cz v prostranství cíle, společné rozjetí pod vedením trenéra v 11.00. Přijďte se s námi správně připravit na závod a vyvarujte se možných chyb, které negativně ovlivní váš výsledek v závodě.

KOMPLETNÍ FOTOREPORTÁŽE ZE ZÁVODU NAJDETE ZDE!

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT