Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na co by si nejen super Bikeři měli dát pozor v horkém počasí?

Publikováno | Sdílet:

Na co by si nejen super Bikeři měli dát pozor v horkém počasí?

Další dva díly seriálu Kolo pro život se odehrály konečně za teplého slunečného počasí. Na co je třeba si dát v těchto teplých dnech při závodě pozor?

Poslední červnový víkend se sešli cyklisté v Holešově na Bikemarotonu Drásal. Mezi SuperBikery se představil Aleš Sloupenský, Radovan Lenc, kteří si vyzkoušeli krátší, přesto náročnou, trasu pulmaratonu a Vladimír Vodochodský, který si s podporou teamu Alltraining.cz vyzkoušel dlouhých a náročných 120km. Vše začalo již v sedm hodin ráno, kdy byly již teploty velmi vysoké. „Ani při takovémto závodě se zahřátí v podobě rozjetí a protažení nesmí vynechat. Nemusí být však tak intenzivní a dlouhé. Při samotném závodě je třeba pravidelně pít, závodníci by se měli vyvarovat suchému pocitu v ústech a ze suplementů nedoporučuji v tomto počasí metabolické urychlovače typu kofein, guaranu a další, které způsobí jedině větší dehydrataci organismu a podpoří vznik křečí vyčerpaného organismu.

Pro větší pocení je vhodný iontový nápoj dávkovat v poměru 1:3 (iontový nápoj: voda) v poměru hotového pití," dodává trenér Vojtěch Beran. Do cíle nám první přijel nadšený Radan, který se v letošní sezóně teprve rozjíždí a tak mu přišly rady vhod včetně navigace Garmin. „ Nic podobného jsem doposavad nezažil a už se těším na systematický trénink s Alltraining.cz a to, že dám svému sportování konečně řád," říká vyčerpaný Vladimír regenerující na myostimulátoru Compex.

Druhým závodem, kde si nejen SuperBikeři museli vypořádat s vysokými teplotami byl rychlý závod Karlštejn Tour, kde se na trať vydali tentokrát hned čtyři jezci s podporou teamu Alltraining.cz. Antoním Habr, Petr Petrilak, Luděk Jambor a Michael Mulen začli svůj VIP den v deset hodin společným rozcvičením s fyzioterapeutkou Terezou Trefnou, dostaly nezbytné rady od trenéra a vydali se s dalšími členy Alltraining.cz rozjet před poledním startem, kdy bylo Super Bikerům vysvětleno, že vyšší tepová frekvence, která je provázela celým horkým dnem je běžná. U citlivých osob může být až o 10 TF vyšší, než při běžné teplotě, a tak je v těchto teplých dnech dobré využívat hlavně pocit, kdy anaerobní prách odpovídá zhruba 85 – 90% osobního tepového maxima a okolo této hodnoty při přiměřeně trénovaném těle zvladnout závod bez obav.

První do cíle přijel Michal, který hned pospíchal na masáž, a po té se opět pospíchal protáhnout s fyzioterapeutkou, aby uvolnil důkladně namožené svaly. S křečemi přijel do cíle Luděk, který se hned dozvěděl, že je vhodné používat tablety proti křečím preventivně 2 – 3 dny před závodem na doplnění hořčíku, k uvolnění svalů a zlepšení kvality spánku.

Protože bylo teplé počasí, ocenily Super Bikeři i dobrou prodyšnost dresů vyrobenýchod firmy Kalas z polyesterového úpletu Alketis, který je určen pro vysoce funkční sportovní oblečení. Jedná se o dvouvrstvou konstrukci lehké pleteniny, kde je rubová strana zhotovena ze speciálních mikrovláken, která účinně odvádějí pot do vrchní vrstvy. I při větší zátěži je zajištěn odvod potu a tím zaručený komfort. Dresy z této pleteniny jsou velice vzdušné a příjemné na nošení. „Překvapila mě vysoká kvalita použitých materiálů a zpracování, funkčnost, skvělý design, maximální pohodlí,“ říká Petr a Tonda dodává: „Dnešní den jsem si pod vedením Alltraining.cz skvěle užil a jsem rád co a kdy mám udělat v závodní den.“

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Chrudimi jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 24. 7. V Holešově (Bike maraton Drasál) budou vylosováni Super Bikeři 22. 7. 2010

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů.

Kompletní reportáže najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT