Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Super Biker Vláďa si užil závod na Karštejně s VIP péčí, zkuste i vy štěstí!

Publikováno | Sdílet:

Super Biker Vláďa si užil závod na Karštejně s VIP péčí, zkuste i vy štěstí!

Tréninkové centrum Alltraining.cz připravilo na Karlštejn nejen pro všechny pomáhající Chytré Traséry, ale letos prvně vyrazil s podporou na závod i VIP jezdec a jako náš Super Biker. Od zkušeného trenéra Vojtěcha Berana a celého realizačního teamu dostal řadu rad, jak vyzrát na těžký závod, který ho čekal aby vše zvládnul chytře a hlavně správně.

Traséři provedli účastníky na Karlštejně terénem jako vítr!

Podle profilu trať nebyla vůbec jednoduchá, jak se zdálo. Jak je pravidlem začali jsme v 10 hodin rozcvičkou a následně na ni navazovalo společné rozjetí a seznámení z části trati závodu. První dva traséři se vydali na trasu B přičemž první trasér jel na hodinový odstup od vítěze a trasér číslo dvě jel jak číslo hovoří na dvouhodinový odstup. Tetokrát na trase C jsme měli trasérku a vynikající závodnici a fyzioterapeutku olympioniků Terezu Beranovou, která radila, povzbuzovala a motivovala jak to šlo.

Ani trasér číslo 2 není žádný neznámý rádce. Řada jezdců se nechala vést trenérem a olympionikem a vynikajícím dráhovým sprinterem Adamem Ptáčníkem, který si po odjetém rádcovském závodě střihl sprint s Pavlem Boudným a byl velmi těsně třetí. „Já jako trasér číslo 2 musím závod hodnotit, jako nejtěžší, který jsem absoluvoval a na trati to bylo znát. Po klidném začátku na silnici se začalo stoupat na první vrchol a pak už se pokračovalo dál prudkými sjezdy a výjezdy. Během závodu jsem radil především, jak si správně rozložit těžiště při prudkých výjezdech. Na občerstvovací stanici jsme řádně doplnili tekutiny a cukry, protože počasí bylo opravdu velmi horké a s kombinací s náročným terénem se jednalo o opravdu těžkou zkoušku všech zúčastněných. Na závěr před cílem organizátoři přichystali opravdu náročný výjezd, kde na jeho vrcholu jsem pomáhal při odstranění křečí jednoho závodníka. A jako „třešnička na dortu“ byl dlouhý sjezd po schodech.“

 

Letošní první Super Biker Láďa si užil skvělý den!

Vše začalo necelé tři hodiny před startem, kdy Vláďa byl náhodně vybrán. Vůbec nevěděl, co ho čeká a po prvním seznámení s projektem Super biker byl velmi mile překvapen. Jako první se Vláďi ujal tvůrce celého projektu Vojta Beran, zavedl ho do útrob našeho stanu, kde je kompletní zázemí. Zde Vláďovi byl darován dres, půjčen cyklocomputer Garmin 520 aby mohl sledovat všechny údaje o trase a sobě jak na tom fyzicky je.

V 10hod následovala rozcvička s týmem Alltraining.cz spolu s dalšími příchozími, hned po ní proběhlo krátké seznámení s trasou, co na všechny čeká a na co se mají připravit i co sníst před a při výkonu závodu. Po tom jsme vyrazili na společné rozjetí a Vláďi se tentokrát ujala naše fyzioterapeutka a cyklistka Tereza Beranová a dávala rady během rozjetí co je třeba během závodu dělat a jak si správně rozvrhnou síly. Po rozjetí byl Vláďovi lehce upraven posed na kole a proběhl i servis aby vše bylo stoprocentní. Těsně před startem byl prostor pro masáž, doplnění energie a poslední rady. Teď už nezbývalo nic jiného než popřát Vláďovi hodně štěstí!

Po úspěšném dokončení závodu se Vláďa s úsměvem vrátil k nám do našeho a v tento den i jeho zázemí a byl nadšen. Celý závod si užil, jen na kondičce musím zapracovat. Následně jsme analyzovali

Garmin a údaje, kterých Vláďa dosáhl během závodu. Jsem překvapen, co to všechno umí. Na úplný závěr byl Vláďa, jak správný Super biker vyhlášen na podiu a předán dárek v podobě měsíčního tréninku zdarma od Alltraining.cz.

„Byl jsem nadšen a již teď se těším na tréninkové rady.. Chci se připravit na Plzeňskou padesátku a takto mi to půjde samo.“

PRO ZÁVOD 29. 7. 2017 ŠUMAVSKÝ MTB MARATON JSOU JIŽ SUPER BIKEŘI VYLOSOVÁNI. ZKUSTE ŠTĚSTÍ I VY NA DALŠÍM ZÁVODĚ 12.8. 2017. V KARLOVÝCH VARECH

REGISTRACE ZDE (ZADAT PROKLIK https://www.alltraining.cz/projekty/super-biker/)

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

ZAČÍNÁME VŽDY V 10:00 U NAŠEHO STÁNKU V PROSTRANSTVÍ CÍLE.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT